Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβαρδισμός στο Κίεβο: Πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες

Βομβαρδισμός στο Κίεβο: Πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίεβο, Ουκρανία, Ρωσία,

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν και άλλα τόσα τραυματίστηκαν στη ρωσική επίθεση στον τηλεοπτικό πύργο του Κιέβου, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε νωρίτερα πως ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, προκαλώντας τη διακοπή της εκπομπής καναλιών.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε την Ρωσία βάρβαρη για την επίθεση στον πύργο που βρίσκεται κοντά σε μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, τόπος μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.

«Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον πύργο της τηλεόρασης, κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ», ανέφερε στο Twitter.

«Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία = βάρβαροι».

Ουκρανική ανάρτηση:

«Την έκτη μέρα του πολέμου, οι κατακτητές επιτέθηκαν κυνικά σε έναν πύργο τηλεόρασης στο Κίεβο για να αφήσουν τους Ουκρανούς χωρίς αληθινές πληροφορίες.

»Από τον βομβαρδισμό του τηλεοπτικού πύργου σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 5.

»Σχετικές πληροφορίες δημοσιεύτηκαν περίπου στις 18.00 στο Κίεβο.

»Χτύπησαν τον πύργο της τηλεόρασης περίπου στις 5.11 μ.μ. της 1ης Μαρτίου.

»Οι κατακτητές κατέστρεψαν τον υποσταθμό του μετασχηματιστή που τροφοδοτεί με ρεύμα τον πύργο της τηλεόρασης και το υλικό στον ίδιο τον πύργο της τηλεόρασης.

»Το Γραφείο του Προέδρου ανακοίνωσε:

»”Λόγω του βλήματος που έπληξε τον πύργο της τηλεόρασης, ενδέχεται να μην υπάρχει προσωρινά τηλεοπτική μετάδοση”.

»”Δεν είναι απαραίτητο να δημοσιεύσετε βίντεο με το βλήμα να χτυπά τον πύργο της τηλεόρασης, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει τους κατακτητές”.

»”θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση καναλιών στην τηλεόρασή σας για πρόσβαση σε τοπικά κανάλια”», μεταδίδει το ουκρανικό Κανάλι 24.

Σχετικά άρθρα