Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία θα κλείσει τα Στενά – «Θα εφαρμόσουμε τις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ, με διαφάνεια»

Η Τουρκία θα κλείσει τα Στενά – «Θα εφαρμόσουμε τις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ, με διαφάνεια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαρδανέλια (Ελλήσποντος), Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ουκρανία, Ρωσία, Στενά του Βοσπόρου, Συνθήκη του Μοντρέ, Τουρκία,

Φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος να κλείσει η Τουρκία τα Στενά για τη Ρωσία. Η ΕΡΤ μεταδίδει για μπλόκο από πλευράς της Τουρκίας στη διέλευση ρωσικών πλοίων στον Εύξεινο Πόντο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας την Κυριακή στο CNN TÜRK, και αναφερόμενος στο θέμα της Συνθήκης του Μοντρέ και του καθεστώτος των Στενών είπε πως «καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε πόλεμο.

»Θα εφαρμόσουμε τις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ, με διαφάνεια» προαναγγέλλοντας στην ουσία το επόμενο βήμα, καθώς το καθεστώς πολέμου ενεργοποιεί άρθρο της συνθήκης το Μοντρέ που δίνει το δικαίωμα να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου σε ρωσικά πλοία που θα συμμετάσχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο ίδιος είπε ότι είχε επικοινωνία τόσο με τον Ουκρανό όσο και με τον Ρώσο ομόλογο του και αποκάλυψε ότι μπορεί να υπάρξει συνάντηση των δυο πλευρών «αύριο αν είναι δυνατόν» στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

«Η ελπίδα μας είναι ότι θα υπάρξει διαρκής κατάπαυση του πυρός στις αυριανές συνομιλίες.

»Τονίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Σχετικά άρθρα