Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άθλια δήλωση Τουρκίας: “Οι Κούρδοι είναι οι τρομοκράτες στην Κομπάνι”

Άθλια δήλωση Τουρκίας: “Οι Κούρδοι είναι οι τρομοκράτες στην Κομπάνι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η άθλια δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιτέλους αποκάλυψε δημόσια την πολιτική και γεωστρατηγική ανάλυση της Τουρκίας.

Έτσι νούμερο 1 κίνδυνος είναι οι τρομοκράτες Κούρδοι, στο Κομπάνι και αλλού.

Νούμερο 2 κίνδυνος είναι ο Άσαντ και αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος της συμμαχίας της Δύσης και μετά βλέπουμε με το Ισλαμικό Κράτος.

Τις άθλιες δηλώσεις αυτές τις έκανε στην ιστοσελίδα France24.

“Δεν είναι ρεαλιστικό να δημιουργήσουμε διάδρομο ασφαλείας στην Κομπάνι” δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Η Τουρκία δεν μπορεί να δώσει όπλα (στους Κούρδους στην Κομπάνι) και επίσης δεν μπορεί να επιτρέψει σε πολίτες (Κούρδους) να πάνε να πολεμήσουν με τρομοκρατικές οργανώσεις (YPG -PKK)” είπε ο τρισάθλιος τζιχαντιστής – υπουργός του οποίου η χώρα χρηματοδότησε το Ισλαμικό Κράτος, τους έδωσε όπλα, τους άφηνε να διασχίζουν τα σύνορα και τους περιθάλπτει στα τουρκικά νοσοκομεία.

“Για αυτό, ο διάδρομος με την Κομπάνι δεν είναι ρεαλιστικός. Ποιος θα δώσει τα όπλα; Το ξέρετε ότι να στέλνεις κάποιον (Κούρδο) σε τρομοκρατική οργάνωση (PKK) είναι έγκλημα;” συμπλήρωσε ο τζιχαντιστής – υπουργός του Χαλιφάτου της Άγκυρας.

Όσον αφορά το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ότι “το να σκοτώνεις τις μύγες μία μία, είναι λάθος στρατηγική. Πρέπει να καταστρέψουμε τις ρίζες του κακού, που είναι ο Άσαντ”.

Σχετικά άρθρα