Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

150 ρωσικά ελικόπτερα στη Λευκορωσία έτοιμα για επίθεση στην Ουκρανία

150 ρωσικά ελικόπτερα στη Λευκορωσία έτοιμα για επίθεση στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρωσία,

Μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων σε λευκορωσικό έδαφος, δείχνουν νέες δορυφορικές εικόνες της εταιρείας Maxar Technologies που είδαν την Παρασκευή τη δημοσιότητα, προκαλώντας φόβους για ένα νέο κύμα επίθεσης στην Ουκρανία, και ειδικά στο Κίεβο προερχόμενο από τον βορρά.

Πρόκειται για χερσαίες δυνάμεις με εξοπλισμό υποστήριξης και σχεδόν 150 ελικόπτερα συνολικά στη νότια Λευκορωσία αναφέρει η εταιρεία δορυφορικής τεχνολογίας. 

Eιδικότερα, διακρίνονται στρατιωτικές δυνάμεις και πάνω από 90 σταθμευμένα ελικόπτερα κοντά στην πόλη Χοϊνίκι και πάνω από 50 ελικόπτερα και οχήματα κοντά στο αεροδρόμιο Μπόκοφ. 

Σύμφωνα με τη Maxar, ο στρατιωτικός εξοπλισμός εθεάθη περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα και λιγότερο από 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο.

Έτοιμοι ανταποκριθούν «σε μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων με σημαντικές πρόσθετες αμυντικές αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας» επισημαίνουν ότι είναι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, στη δήλωσή τους, μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες της Φινλανδίας και της Σουηδίας, καθώς και η ΕΕ.

Κάνουν λόγο για τη «σοβαρότερη απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες».

Σχετικά άρθρα