Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία απείλησε Σουηδία και Φινλανδία – Άνοιξε η όρεξη της αρκούδας

Η Ρωσία απείλησε Σουηδία και Φινλανδία – Άνοιξε η όρεξη της αρκούδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία, Σουηδία, Φινλανδία,

Νέα θέματα έβαλε στο τραπέζι η Ρωσία, στο πλαίσιο των εκφρασθεισών ανησυχιών για τα θέματα ασφαλείας. «Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα αποφέρει ρωσική απάντηση», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας την Παρασκευή το μεσημέρι.

Όσο για τις επικείμενες επαφές με Ουκρανία, το ρωσικό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «ξέρουμε να διαχωρίζουμε τα συναισθήματα από τον επαγγελματισμό».

«Είναι σημαντικό το Κίεβο υπό την επιρροή της Δύσης να αποφύγει το σκληρό παιχνίδι και τα ψέματα, όσον αφορά τις πιθανές ρωσο – ουκρανικές συνομιλίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, Σουηδία και Φινλανδία δεν είχαν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με τη Νορβηγία, ενώ ειδικά το Ελσίνκι είχε παραχωρήσει εγγυήσεις ασφαλείας και ουδετερότητας σχετικά με την εξωτερική του πολιτική στην τότε Σοβιετική Ένωση, διαδικασία από την οποία προέρχεται και ο όρος «φινλανδοποίηση».

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι δύο χώρες δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθούν εγγύτερα στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, υπό τον φόβο μιας ρωσικής στρατιωτικής κλιμάκωσης στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα