Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Gazprom θα ξεκινήσει εκ νέου τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe

Η Gazprom θα ξεκινήσει εκ νέου τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Yamal-Europe, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ουκρανία, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom πρόκειται να ξεκινήσει εκ νέου τη μεταφορά προμηθειών φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe από την Πολωνία στη Γερμανία αργότερα την Παρασκευή, εν μέσω υψηλής ζήτησης στην Ευρώπη, ιδίως από την Ιταλία, όπως δήλωσε πηγή του κλάδου σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Gazprom αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο αγωγός λειτουργεί αντίστροφα, με ροές προς τα ανατολικά προς την Πολωνία, από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η εταιρεία έχει επίσης αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, παρά τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στη χώρα.

Χωρητικότητα 6,4 εκατομμυρίων κιλοβατώρων ανά ώρα (kWh/h) έχει διατεθεί για την Gazprom μέσω του σημείου διέλευσης Kondratki στον αγωγό την Παρασκευή έως το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τα στοιχεία του πολωνικού διαχειριστή του συστήματος Gaz-System.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι παραδόσεις προς τα δυτικά θα συνεχιστούν, καθώς η Gazprom είχε επίσης κλείσει χωρητικότητα στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά δεν την χρησιμοποίησε.

Σχετικά άρθρα