Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλός ΥΠΕΞ: Αποκλείστηκε η Ρωσία απ’ το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ιταλός ΥΠΕΞ: Αποκλείστηκε η Ρωσία απ’ το Συμβούλιο της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Λουίτζι Ντι Μάιο, Ουκρανία, Ρωσία, Συμβούλιο της Ευρώπης,

Με απόφαση του συμβουλίου των υπουργών των χωρών μελών, η Ρωσία αποκλείστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, είπε ο Ιταλός υπ. Εξωτερικών.

Η απόφαση αυτή δεν αφορά ωστόσο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον δικαστικό βραχίονα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα συνεχίσει να προσφέρει προστασία στους Ρώσους πολίτες, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση ο διεθνής οργανισμός.

Επίσης έκανε γνωστό ότι η απόφαση έχει άμεση ισχύ.

«Η Ρωσία έχει αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης μετά την εισβολή της στην Ουκρανία», δήλωσε την Παρασκευή ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας η Ιταλία ασκεί την προεδρία, έλαβε την απόφαση να αποκλείσει τη Ρωσική Ομοσπονδία από τα μέλη της», ανέφερε ο Ντι Μάιο σε δήλωσή του.

«Η Ιταλία θεωρεί ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο υπό το φως της απαράδεκτης στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η οποία συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

Η απόφαση της Συμβουλίου της Ευρώπης έρχεται λίγες ώρες μετά το νέο πακέτο κυρώσεων που έλαβε η ΕΕ σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα