Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εγκατέλειψε τη χώρα; – Πληροφορίες ΕΡΤ

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εγκατέλειψε τη χώρα; – Πληροφορίες ΕΡΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Αχιλλέας Πατσούκας, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, απογειώθηκε αεροπλάνο από το Κίεβο την ώρα που υπάρχει απαγόρευση πολιτικών πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Πληροφορίες λένε ότι μέσα μπορεί να μεταφέρει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτός της χώρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να είχε νωρίτερα ομιλίες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε ακόμα: Ζελένσκι: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα ζω»

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς πριν από λίγο ο πρόεδρος Ζελένσκι, ο οποίος δεν είναι σίγουρο ότι παραμένει στο Κίεβο, φέρεται να υπέβαλε αίτημα προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν για διαπραγματεύσεις.

Είχαν προηγηθεί σχετικές δηλώσεις και από τον διευθυντή του γραφείου του.

Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος απέρριψε το αίτημα για συζητήσεις όσο ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να πολεμά.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει την ουκρανική κυβέρνηση ως δημοκρατική και υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το μέλλον τους.

Νωρίτερα, πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα αναγνωρίζει τον Ζελένσκι ως πρόεδρο της Ουκρανίας, αλλά όχι απαραίτητα την κυβέρνησή του.

Επίσης δήλωσε ότι το Κρεμλίνο έλαβε υπόψη του την πρόθεση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συζητήσει για πιθανό καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά με το αν υπάρχει πιθανότητα επαφών μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.

Η Μόσχα θα αναλύσει την πρόταση του Ζελένσκι, κατέληξε, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει αλλάξει αυτό που αναμένει η Μόσχα από το Κίεβο.

Η Ρωσία αξιώνει από καιρό εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ ή δεν θα επιτρέψει στη Συμμαχία να αναπτύξει στρατό και όπλα στο έδαφός της.

Αρνήθηκε, πάντως, να δώσει λεπτομέρειες για το πόσο θα διαρκέσει η ρωσική εισβολή.

Σχετικά άρθρα