Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν: Ο Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι έχουμε κι εμείς πυρηνικά όπλα

Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν: Ο Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι έχουμε κι εμείς πυρηνικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γαλλία, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Ουκρανία, Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να καταλάβει, όταν απειλεί με πυρηνικά όπλα, ότι και το ΝΑΤΟ είναι πυρηνική δύναμη.

Όταν ρωτήθηκε αν η απειλή που εξαπέλυσε ο Πούτιν, κατά την διάρκεια του διαγγέλματός του, ότι η Δύση θα υποστεί «τέτοιες συνέπειες που δεν έχει βιώσει ποτέ στην ιστορία της» ισοδυναμεί με απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, ο Λε Ντριάν απάντησε ότι έτσι το καταλαβαίνει ο ίδιος.

«Ναι, νομίζω ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει επίσης να καταλάβει ότι και η Ατλαντική Συμμαχία είναι μια πυρηνική συμμαχία.

»Αυτά έχω να πω για αυτό το θέμα», απάντησε, στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώνοντας την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Ουκρανίας τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Πούτιν ανέφερε:

«Όποιος προσπαθήσει να μας σταματήσει και να δημιουργήσει περαιτέρω απειλές εναντίον της χώρας μας, εναντίον του λαού μας, θα πρέπει να ξέρει ότι η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας».

Αυτήν η αναφορά σήμανε συναγερμό καθώς διεθνείς αναλυτές «διαβάζουν» πίσω από την δήλωση του Ρώσου Προέδρου την απειλή χρήσης μεταπυρηνικών όπλων.

Αυτά αφορούν σε υπερηχητικά βλήματα και οχήματα τα οποία μπορούν να μεταφέρουν συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές, όπως το Zircon, το οποίο φαίνεται ότι ήδη εξοπλίζει πλοία του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης, η Ρωσία έχει αναπτύξει πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να καταστρέφουν συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους χωρίς να προκαλούν εκτεταμένη καταστροφή.

Ο Γάλλος υπουργός χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Πούτιν και προειδοποίησε ότι οι δυτικές κυρώσεις «θα πλήξουν την καρδιά» της Ρωσίας και θα στραγγαλίσουν την οικονομία της.

Σχετικά άρθρα