Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισβολή Ουκρανία: Η Ε.Ε. εξετάζει την επιβολή κυρώσεων και για τη Λευκορωσία

Εισβολή Ουκρανία: Η Ε.Ε. εξετάζει την επιβολή κυρώσεων και για τη Λευκορωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρωσία,

Την επιβολή κυρώσεων και στη Λευκορωσία για την υποστήριξη που παρείχε στον Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία εξετάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με προσχέδιο δήλωσης που επικαλείται ο βρετανικός Guardian.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, που θα οριστικοποιηθεί από τους ηγέτες της ΕΕ το βράδυ της Πέμπτης, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει «τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στην επίθεση κατά της Ουκρανίας» και καλεί το Μινσκ να τηρήσει τις διεθνείς του υποχρεώσεις.

Ειδικότερα στο έγγραφο αναφέρεται:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητά την ταχεία προετοιμασία ενός περαιτέρω πακέτου μέτρων, που θα καλύπτει επίσης και τη Λευκορωσία».

Η Λευκορωσία υπόκειται ήδη σε κυρώσεις της ΕΕ, στοχεύοντας σε άτομα και τομείς της οικονομίας της, μετά τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων το 2020 από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Στο προσχέδιο επαναλαμβάνονται οι προειδοποιήσεις ότι η Ρωσία θα πληγεί με περαιτέρω κυρώσεις που «επιφέρουντεράστιες και σοβαρές συνέπειες», αλλά δεν διευκρινίζονται τα μέτρα, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας από τη Σύνοδο Κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες.

Σχετικά άρθρα