Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεσκόφ: Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί

Πεσκόφ: Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ντμίτρι Πεσκόφ, Ουκρανία, Ρωσία,

Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί ανάλογα με τα αποτελέσματά της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ τόνισε πως η χρονική διάρκεια τη στρατιωτικής επιχείρησης θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωρήσει και από τα αποτελέσματά της, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η εκκαθάριση της Ουκρανίας από τους «ναζί» και η «εξουδετέρωση» του στρατιωτικού δυναμικού του Κιέβου.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η απόφαση για την επίθεση στην Ουκρανία «υπαγορεύθηκε από την έγνοια για το μέλλον» της Ρωσίας, καθώς ζητούσε επί εβδομάδες από τους Δυτικούς να υποσχεθούν ότι το Κίεβο δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ουδείς μιλάει για «κατοχή» της Ουκρανίας και πως είναι «απαράδεκτο» να χρησιμοποιείται η λέξη στο πλαίσιο της ρωσικής επιχείρησης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σκληρών κυρώσεων από τη Δύση κατά της Ρωσίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι «είναι απλώς αδύνατο να αποκοπεί μια χώρα όπως η Ρωσία, με ένα σιδηρούν παραπέτασμα».

Υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει δημιουργήσει αρκετά εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μεταβλητότητα της αγοράς και είπε πως η «συναισθηματική» αντίδραση της χρηματαγοράς στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εξισορροπηθεί.

Σχετικά άρθρα