Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μποϊκοτάζ στα Χάροντς: “Χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες τζιχαντιστές”

Μποϊκοτάζ στα Χάροντς: “Χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες τζιχαντιστές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Βρετανία, Ισλαμικό Κράτος, Κατάρ, Λονδίνο, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χάροντς,

Αίσθηση προκαλεί σε όλο τον κόσμο η απόφαση των Βρετανών να μποϊκοτάρουν το μεγαλύτερο και ιστορικότερο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου, τα Χάροντς.

Ένας από τους επικεφαλής της κίνησης αυτής, ο Μαρκ Λιούις λέει στην Telegraph “μπορούμε να αδιαφορήσουμε και να μην κάνουμε τίποτα. Όμως αυτό θα το πληρώσουμε με αίμα. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν που πάνε τα χρήματά τους όταν ψωνίζουν από τα Χάροντς”.

Η απόφαση να προχωρήσουν στο μποϊκοτάζ ήρθε λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις ότι Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ εκπαίδευσαν, στήριξαν και χρηματοδότησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Τα Χάροντας ανήκουν στην βασιλική οικογένεια του Κατάρ, μετά την απόφαση του Αιγύπτιου Αλ Φαγέντ να τα πουλήσει το 2010 στην κρατική εταιρεία του Κατάρ, Qatar Holdings, για 1,5 δισ. λίρες.

Η βαρόνη Κοξ, πιστή χριστιανή και δημιουργός ενός ταμείου αλληλοβοήθειας δήλωσε ότι θα στηρίζει το μποϊκοτάζ επειδή είναι θέμα αρχής.
“Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τον πλούτο τους για να χρηματοδοτήσουν την βαρβαρότητα και την τρομοκρατία, δεν μπορούν να κερδίζουν χρήματα από την χώρα μα” δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα.

Ο Σάιμον Κομπς επικεφαλής οργανώσεων που ήδη έχουν κάνει διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Κατάρ, δηλώνει στήριξη στην προσπάθεια αφού όπως τονίζει οι βρετανοί πρέπει να γνωρίζουν που πάνε τα χρήματά τους όταν ψωνίζουν από τα Χάροντς.

Σχετικά άρθρα