Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλαφ Σόλτς: Ο Nord Stream 2 δεν μπορεί να προχωρήσει

Όλαφ Σόλτς: Ο Nord Stream 2 δεν μπορεί να προχωρήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Nord Stream-2, Γερμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Η πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν μπορεί να προχωρήσει μετά τις πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας, δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς.

Μιλώντας με δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Καγκελάριος είπε ότι η κυβέρνησή του έλαβε αυτή την απόφαση ως απάντηση στις κινήσεις της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Σολτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να «επανεξετάσει» την πιστοποίηση του αγωγού που δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

«Αυτό σίγουρα θα πάρει χρόνο, θα μπορούσα να πω», ανέφερε ο καγκελάριος.

Ο αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία.

Για τον Nord Stream 2, η Γερμανία έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που επιχειρηματολογούν ότι αυξάνει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Ζελένσκι: Να τερματιστεί ο Nord Stream 2

Να τιμωρηθεί η Μόσχα για την αναγνώριση του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ με «άμεσες κυρώσεις», μεταξύ των οποίων τον οριστικό τερματισμό του Nord Stream 2, ζήτησε νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ειδικότερα, απαίτησε να σταματήσουν οι εργασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία προς τη Γερμανία.

Ο αγωγός ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η λειτουργία του.

O Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ευρείας σύρραξης με τη Ρωσία, δήλωσε ωστόσο έτοιμος να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη χώρα σε περίπτωση που αυτό συμβεί.

Σχετικά άρθρα