Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Είχαμε προβλέψει την κίνηση του Πούτιν – Άμεσα οι κυρώσεις

Λευκός Οίκος: Είχαμε προβλέψει την κίνηση του Πούτιν – Άμεσα οι κυρώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λουγκάντσκ, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία, Τζεν Ψάκη,

Την ετοιμότητά τους για «μια τέτοια κίνηση της Ρωσίας» και την πρόθεσή τους να ανακοινώσουν πρόσθετα μέτρα «επιπλέον των γρήγορων και αυστηρών οικονομικών μέτρων που προετοιμάζαμε σε συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία», ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ μέσω της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη μετά την αναγνώριση από τη Ρωσία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανάφερε: «Είχαμε προβλέψει μια τέτοια κίνηση από τη Ρωσία και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε άμεσα.

»Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα εκδώσει σύντομα Προεδρικό Διάταγμα που θα απαγορεύει νέες επενδύσεις, εμπόριο και χρηματοδότηση από Αμερικανούς προς, από ή στις λεγόμενες περιοχές DNR και LNR της Ουκρανίας.

»Αυτό το διάταγμα θα παρέχει επίσης την εξουσία για την επιβολή κυρώσεων σε οποιοδήποτε άτομο αποφασιστεί να δραστηριοποιηθεί σε αυτές τις περιοχές της Ουκρανίας.

»Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών θα έχουν πρόσθετες λεπτομέρειες σύντομα.

»Θα ανακοινώσουμε επίσης σύντομα πρόσθετα μέτρα που σχετίζονται με τη σημερινή κατάφωρη παραβίαση των διεθνών δεσμεύσεων της Ρωσίας.

»Για να είμαστε σαφείς: αυτά τα μέτρα είναι ξεχωριστά και θα ήταν επιπλέον των γρήγορων και αυστηρών οικονομικών μέτρων που προετοιμάζαμε σε συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία.

»Συνεχίζουμε τις στενές διαβουλεύσεις με τους Συμμάχους και τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, για τα επόμενα βήματα και για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της Ρωσίας κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία».

Σχετικά άρθρα