Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν ανακοίνωσε σε ξένους ηγέτες ότι θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των φιλορώσων στην Ουκρανία

Ο Πούτιν ανακοίνωσε σε ξένους ηγέτες ότι θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των φιλορώσων στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γαλλία, Γερμανία, Εμανουέλ Μακρόν, Λουγκάντσκ, Ντονέτσκ, Όλαφ Σολτς, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε σε ξένους ηγέτες ότι η Μόσχα είναι πιθανό να αναγνωρίσει επίσημα την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο ανατολική Ουκρανία.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε πριν από λίγο, το Κρεμλίνο αποκάλυψε ότι ο Πούτιν είχε ενημερώσει τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Όλαφ Σολτς ότι σκοπεύει να υπογράψει διάταγμα για την αναγνώριση των δύο αυτονομιστικών περιοχών του Ντονμπάς «στο εγγύς μέλλον».

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

»Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της εκτεταμένης συνεδρίασης του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο εξέτασε την τρέχουσα κατάσταση γύρω από το Ντονμπάς στο πλαίσιο της απόφασης της Κρατικής Δούμας για την αναγνώριση των λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

»Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι σκόπευε να υπογράψει ένα αντίστοιχο διάταγμα στο εγγύς μέλλον.

»Ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για αυτή την εξέλιξη.

»Ταυτόχρονα, δήλωσαν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν τις επαφές», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα προεδρεύσει μιας έκτακτης συνάντησης ασφαλείας, ως απάντηση στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ανέφερε το Reuters.

Σχετικά άρθρα