Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Εξαρθρώθηκε πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους στην Τρίπολη – Ο LNA κυνηγά τζιχαντιστές στον νότο

Λιβύη: Εξαρθρώθηκε πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους στην Τρίπολη – Ο LNA κυνηγά τζιχαντιστές στον νότο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Τζιχαντιστές,

Η «Κοινή Επιχειρησιακή Δύναμη για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας στη Λιβύη» δημοσίευσε βίντεο με τις ομολογίες ενός πυρήνα που συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι άνδρες επιβεβαίωσαν ότι ορισμένοι από αυτούς εντάχθηκαν στην εξτρεμιστική οργάνωση το 2014 και το 2016.

Πρόσθεσαν ότι συμμετείχαν στις ένοπλες επιθέσεις που έλαβαν χώρα στην πόλη της Βεγγάζης πριν μεταβούν στη Νότια Λιβύη.

Οι άνδρες αποκάλυψαν επίσης ότι σχημάτισαν ένα μυστικό πυρήνα στην Τρίπολη με επικεφαλής τον συλληφθέντα τρομοκράτη Ahmed Al-Khashmi, με το παρατσούκλι Al-Adnani.

Η «Κοινή Επιχειρησιακή Δύναμη» συνέλαβε όλα τα μέλη του πυρήνα που αποτελούνταν από τους Sanad Al-Suwaii, Ahmed Ali Al-Khashmi, Tariq Abdul Salam Al-Obeidi και Abdullah Idris Al-Obeidi. Ο πυρήνας βρισκόταν στην Τρίπολη.

Τον περασμένο μήνα, ο Επίσημος Εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποστράτηγος Άχμεντ Αλ Μισμάρι, ανακοίνωσε ότι 24 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια τριήμερων συγκρούσεων εναντίον των δυνάμεων του LNA κοντά στην πόλη Αλ Κατρούν στη νοτιοδυτική Λιβύη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αλ Μισμάρι επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη και τέσσερις στρατιώτες του LNA αγνοούνται κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Είπε ότι ο LNA οδήγησε τις μονάδες του να «κυνηγήσουν» τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που διέφυγαν.

Ο Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στα νότια προάστια της πόλης Κατρούν, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Νίγηρα και το Τσαντ.

Το έκανε αφού εντόπισε κινήσεις από πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους γύρω από το όρος Ασίδα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αρκετές μονάδες του LNA, συμπεριλαμβανομένης της Ταξιαρχίας «Tariq bin Ziyad», της 73ης Ταξιαρχίας Πεζικού και του 128ου Στρατιωτικού Τάγματος.

Πολεμικά αεροσκάφη της Λιβυκής Πολεμικής Αεροπορίας παρείχαν στενή αεροπορική υποστήριξη στα στρατεύματα του LNA που προχωρούσαν στο έδαφος.

Σημειωτέον, οι δυνάμεις του LNA διεξάγουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη νότια περιοχή της χώρας περιοδικά για να κρατήσουν μακριά το Ισλαμικό Κράτος.

Παρόλα αυτά, οι πυρήνες της τρομοκρατικής οργάνωσης καταφέρνουν να εξαπολύουν επιθέσεις από καιρό σε καιρό.

Σχετικά άρθρα