Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αραβικό Κοινοβούλιο: Να αποσυρθούν όλες οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη

Αραβικό Κοινοβούλιο: Να αποσυρθούν όλες οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αραβικός Σύνδεσμος, Λιβύη,

Το αραβικό κοινοβούλιο τόνισε τη σημασία της απόσυρσης ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη. Επανέλαβε την ανάγκη για μια καθαρά λιβυκή λύση στην πολιτική κρίση.

Το αραβικό κοινοβούλιο ανανέωσε επίσης την υποστήριξή του στη νομιμότητα στη Λιβύη και στα βήματα που έλαβε το λιβυκό Κοινοβούλιο.

Πρόσθεσε ότι το λιβυκό κοινοβούλιο είναι ο εκπρόσωπος της λιβυκής νομιμότητας.

Σε αυτή τη θέση κατέληξε στο τέλος της συνάντησής με τον Αραβικό Σύνδεσμο στο Κάιρο το Σάββατο.

Η 4η Διάσκεψη του Αραβικού Κοινοβουλίου και οι Αρχηγοί Αραβικών Συμβουλίων και Κοινοβουλίων ενέκριναν ένα έγγραφο με τίτλο: «Ένα κοινοβουλευτικό όραμα για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας και προώθηση της τρέχουσας αραβικής πραγματικότητας».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του αραβικού κοινοβουλίου, Αντέλ αλ Ασούμι, τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης μιας αραβικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ξένης παρέμβασης που επηρεάζει τη σταθερότητα των χωρών στην περιοχή.

Το έγγραφο παρουσίαζε το αραβικό όραμα για διάφορες υποθέσεις, όπως στην Παλαιστίνη, την Υεμένη, τη Λιβύη, το Σουδάν, τη Σομαλία και τον Λίβανο.

Υπογράμμισε την ανάγκη περιορισμού της ξένης παρέμβασης στις υποθέσεις των αραβικών χωρών, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της εξτρεμιστικής ιδεολογίας και την αντιμετώπιση ζητημάτων υδάτινης και πυρηνικής ασφάλειας.

Έθιξε επίσης θέματα που αφορούν την ενδυνάμωση των γυναικών και των νέων, την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, την προώθηση του διαθρησκευτικού καθώς και του διαπολιτισμικού διαλόγου και τις επενδύσεις στη σύγχρονη τεχνολογία.

«Η παρακμή του αραβικού ρόλου στην επίλυση των κρίσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή έχει δημιουργήσει ένα κενό που έχουν εκμεταλλευτεί τρομοκρατικές και σεχταριστικές οργανώσεις και περιφερειακά και διεθνή μέρη, για να ελέγξουν τις δυνατότητες των λαών μας και να τους παρασύρουν σε σεχταριστικές και εθνοτικές συγκρούσεις», είπε ο Αντέλ αλ Ασούμι.

Προειδοποίησε για την κλιμάκωση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, το οποίο, όπως είπε, απειλεί την ψηφιακή οικονομία και τις ζωτικές υποδομές στις αραβικές χώρες.

Σημείωσε ότι το αραβικό κοινοβούλιο «προτίθεται να διοργανώσει την πρώτη κοινοβουλευτική διάσκεψη για την προστασία και την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στον αραβικό κόσμο, σε συνεργασία με μια σειρά περιφερειακών και διεθνών θεσμών».

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Άχμεντ Αμπούλ Γιτ, δήλωσε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αραβικές χώρες «απαιτούν επαγρύπνηση σε συνωμοσίες που στοχεύουν στη διαίρεση των κοινωνιών σε σεχταριστική, εθνική, θρησκευτική ή περιφερειακή βάση».

Σχετικά άρθρα