Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άντονι Μπλίνκεν: Στα πρόθυρα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – Τεράστιο το πακέτο κυρώσεων

Άντονι Μπλίνκεν: Στα πρόθυρα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – Τεράστιο το πακέτο κυρώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης της συνέχισης των στρατιωτικών ασκήσεων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, υποδηλώνουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας στην εκπομπή State of the Union του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ωστόσο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί μέχρι την τελευταία στιγμή να χρησιμοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να δουν αν η διπλωματία μπορεί να αποτρέψει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν από το να προχωρήσει σε εισβολή.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν ετοιμάσει ένα «τεράστιο» πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία σε περίπτωση εισβολής.

Πρόσθεσε όμως πως αν και κατανοεί τις εκκλήσεις του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία τώρα, κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στο να χαθεί ο αποτρεπτικός αντίκτυπος της Δύσης.

Σημείωσε δε, πως οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα για να πείσουν τον Πούτιν να μην προχωρήσει σε μία εισβολή.

Ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμά του και πως θα συναντηθεί κανονικά με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, αν η Ρωσία δεν προχωρήσει σε εισβολή στο ενδιάμεσο και σημείωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμος για επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε μορφή.

Σχετικά άρθρα