Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατός Ουκρανίας: Μισθοφόροι της Ρωσίας έφτασαν στην Ανατ. Ουκρανία

Στρατός Ουκρανίας: Μισθοφόροι της Ρωσίας έφτασαν στην Ανατ. Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανναλένα Μπέρμποκ, Γερμανία, Λουγκάντσκ, Μισθοφόροι, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι μισθοφόροι έφτασαν στην αυτονομιστικά ελεγχόμενη ανατολική Ουκρανία για να οργανώσουν προκλήσεις σε συνεργασία με τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας, μετέδωσε το Reuters.

«Ο σκοπός αυτών των προκλήσεων θα είναι, φυσικά, να κατηγορηθεί η Ουκρανία για περαιτέρω κλιμάκωση», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι σχεδιάζει να σκηνοθετήσει προβοκάτσιες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλειες αμάχων στην ανατολική Ουκρανία, προκειμένου να δώσει στη Μόσχα ένα πρόσχημα για να επιτεθεί.

Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Με τη σειρά της η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε το Σάββατο ότι τα σχόλια των Ουκρανών αυτονομιστών τις τελευταίες 24 ώρες φαίνεται να ακολουθούν το σενάριο επιχείρησης αντιπερισπασμού (false flag) που πολλοί είχαν προβλέψει, προειδοποιώντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει δικαιολογία για πόλεμο.

Η Ουκρανία δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί τις εκκενώσεις που διατάχθηκαν στις περιοχές αυτές, δήλωσε η Μπέρμποκ.

Παράλληλα, μια ομάδα βουλευτών και ξένων μέσων ενημέρωσης που επισκέφθηκε τη ζώνη των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία δέχθηκε πυρά και χρειάστηκε να απομακρυνθεί σε καταφύγιο, δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος του κόμματος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ίδια δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι τοπικές Αρχές στη νοτιοδυτική Ρωσία ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι μια οβίδα έπληξε ένα σπίτι σε χωριό κοντά στα ουκρανικά σύνορα, προκαλώντας ζημιές στην οροφή του, αλλά χωρίς να τραυματιστεί κανείς, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ουκρανία διέψευσε κατηγορηματικά δύο προηγούμενες αναφορές ότι οι οβίδες της είχαν προσγειωθεί σε ρωσικό έδαφος κοντά στα σύνορα ως ψευδείς ειδήσεις, λέγοντας ότι οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις δεν πυροβολούσαν και δεν είχαν κανένα συμφέρον να κλιμακώσουν τις ήδη υψηλές εντάσεις.

Σχετικά άρθρα