Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νόμιμη η αιμομιξία στη Γερμανία;

Νόμιμη η αιμομιξία στη Γερμανία;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιμομιξία, Γερμανία,

Η υπόθεσή δύο αδερφών έχει ανάψει τα αίματα στη Γερμανία εδώ και μια περίπου δεκαετία. Ο Πάτρικ έχει καταδικαστεί 3 φορές για αιμομιξία και έχει περάσει 3 χρόνια στη φυλακή.

Ο Πάτρικ Στούμπινγκ (Patrick Stuebing) και η σύζυγος του, Σούζαν Καρολέφσκι (Susan Karolewski), ζουν στην Λειψία. Ο Πάτρικ είναι κλειδαράς ενώ η Σούζαν μεγαλώνει τα 4 παιδιά τους. Ο Πάτρικ και η Σούζαν είναι αδέρφια.

Τον τελευταίο καιρό, το Συμβούλιο Ηθικής της Γερμανίας πρότεινε την αποποινικοποίηση της αιμομιξίας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για γενετικές ανωμαλίες σε παιδιά που προκύπτουν από αιμομικτικές σχέσεις.

Η απόφαση του Συμβουλίου είναι μεν σύσταση, αλλά με βαρύτητα. Το Συμβούλιο Ηθικής συγκροτήθηκε το 2007 από τη γερμανική κυβέρνηση, ώστε να ασχολείται με θέματα “ηθικής, κοινωνίας, επιστήμης, ιατρικής και νομικής” και με σκοπό τη σύνταξη “πολιτικών και νομοθετικών πράξεων”.

Ο Πάτρικ και η Σούζαν έχουν υπάρξει πάμπολλες φορές πρωταγωνιστές του γερμανικού κίτρινου Τύπου. Κάποιες εφημερίδες τους κατατρέχουν με τίτλους όπως “οι απαγορευμένοι εραστές του Έθνους”, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ότι το κράτος δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει τις σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε αδέλφια διαφορετικού φύλου και ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι απομεινάρι της εποχής των Ναζί.

Το πρώτο τους παιδί γεννήθηκε το 2001, ενώ 3 από τα 4 παιδιά τους έχουν προβλήματα υγείας. Δύο έχουν αναπηρίες, ενώ ένα τρίτο φέρεται να υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Μετά την τρίτη του καταδίκη για αιμομιξία, ο Πάτρικ προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς όμως επιτυχία. Επιτράπηκε, όμως, στην Σούζαν να κρατήσει την επιμέλεια του 4ου παιδιού, κατά τη διάρκεια που ο σύζυγος- αδερφός της βρισκόταν στη φυλακή.

Η αιμομιξία είναι σπάνιο φαινόμενο στη Γερμανία, και αφορά μόνο το 2-4% του πληθυσμού. Το Συμβούλιο Ηθικής της Γερμανίας παρατήρησε ότι πολλά ζευγάρια αναγκάζονται να ζουν κρυφές ζωές, φοβούμενα το κοινωνικό στίγμα και αποφάσισε ότι “το θεμελιώδες δικαίωμα ενήλικων αδελφών στη σεξουαλική αυτοδιάθεση βαραίνει περισσότερο από την αφηρημένη ιδέα της προστασίας της οικογένειας”.

Οι Γερμανοί πολιτικοί απέρριψαν αμέσως την πρόταση, παρόλο που το Συμβούλιο αποτελείται από γιατρούς, δικηγόρους και επιστήμονες. “Πιθανή αποποινικοποίηση της αιμομιξίας θα ερχόταν σε αντίθεση με την προστασία της ομαλής ανάπτυξης των παιδιών.

Η Σούζαν και ο Πάτρικ δε γνώριζαν ότι ήταν αδέρφια, ανακάλυψαν την σχέση τους όταν περίμεναν το πρώτο τους παιδί. “Δε γνωριζόμασταν στην παιδική μας ηλικία”, είπε η Σούζαν σε αγγλικό Μέσο το 2007. “Ερωτευτήκαμε ως ενήλικες και η αγάπη μας είναι πραγματική. Δε μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Υπήρξε έλξη μεταξύ μας και μετά τα πράγματα πήραν απλώς το δρόμο τους. Ήταν τόσο απλό. Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε; Ακολουθήσαμε την καρδιά και το ένστικτό μας”.

Σχετικά άρθρα