Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eπικεφαλής BioNTech: «Θα ζήσουμε με τον κορωνοϊό για τουλάχιστον δέκα χρόνια»

Eπικεφαλής BioNTech: «Θα ζήσουμε με τον κορωνοϊό για τουλάχιστον δέκα χρόνια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα», Φαρμακοβιομηχανία,

Ο κόσμος «προετοιμάζεται καλύτερα» για να αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές του κορωνοϊού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech, καθώς η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε ένα εμβόλιο, που στοχεύει ειδικά στην Omicron.

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα ζούμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, η εταιρεία του οποίου ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο mRNA κατά του ιού, σε συνεργασία με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer.

Στο μεταξύ, την ώρα που η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής του ιού, Omicron δείχνει να υποχωρεί στην Ευρώπη, ο Σαχίν είπε ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο κύμα.

Οι νέες παραλλαγές ήταν και είναι αναπόφευκτες «επειδή ο ιός θα μεταλλαχθεί περαιτέρω», είπε, οδηγώντας ενδεχομένως σε νέες εξάρσεις κρουσμάτων. Όμως ο κόσμος «είχε εισέλθει σε μια φάση όπου οι κοινωνίες κατανοούν καλύτερα πώς να αντιμετωπίσουν τον ιό», είπε ο Σαχίν.

«Πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα», είπε ο επικεφαλής της BioNTech.

Η γερμανική εταιρεία, η οποία έχει πουλήσει πολύ περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της κατά του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου ειδικά για την Omicron.

Τα πρώτα δοκιμαστικά δεδομένα για τα προσαρμοσμένα στην παραλλαγή εμβόλια αναμένονται τον Μάρτιο, είπε ο Σαχίν, προσθέτοντας επίσης στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι οι πρώτες παραδόσεις θα πάνε πιο πίσω χρονικά, καθώς θα μπορούσαν να γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο, εάν χρειαστεί.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Σαχίν, για να αιτιολογήσει την καθυστέρηση, «ο ΕΜΑ έπρεπε να περιμένει περισσότερο από το προγραμματισμένο για τα δεδομένα που απαιτούνται για έγκριση».

Σχετικά άρθρα