Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Θα στείλουμε απάντηση στις ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας – Χαιρέτισε ο Ντι Μάιο

Λαβρόφ: Θα στείλουμε απάντηση στις ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας – Χαιρέτισε ο Ντι Μάιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Λουίτζι Ντι Μάιο, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Η Ρωσία θα στείλει απάντηση στις ΗΠΑ για το ζήτημα των εγγυήσεων ασφαλείας την Πέμπτη, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Ολοκληρώνουμε την ανάλυση της αμερικανικής επιστολής.

»Αναμένω ότι στο εγγύς μέλλον θα μάθετε πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω η κατάσταση.

»Τουλάχιστον θα στείλουμε αυτή την επιστολή στην αμερικανική πλευρά σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Η Μόσχα θα δημοσιοποιήσει την επιστολή, σημείωσε ο Λαβρόφ.

«Φυσικά θα δημοσιοποιήσουμε αυτή την επιστολή.

»Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο τα ενδιαφερόμενα μέλη της κοινωνίας των πολιτών στις χώρες μας να έχουν μια ιδέα για το τι συμβαίνει.

»Διαφορετικά, αν αυτό παραμείνει μυστικό, όπως προτιμούν οι συνάδελφοί μας από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, η κοινή γνώμη θα κατακλυστεί από τα ψέματα και την απροκάλυπτη προπαγάνδα», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Η Ρωσία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Δύση για όλες τις πτυχές των προτάσεών της όσον αφορά τις εγγυήσεις ασφάλειας, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Η Ρωσία έχει απαιτήσει να μην επιτραπεί στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, κάτι που η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής να υποσχεθούν.

Ακόμη, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε πως Ρωσία και η Λευκορωσία θα τερματίσουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους στις 20 Φεβρουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, απαντώντας στις δυτικές ανησυχίες ότι τα ρωσικά στρατεύματα ενδέχεται να παραμείνουν στη Λευκορωσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μεταδίδει το Reuters.

Για το αν η κλιμάκωση γύρω από την Ουκρανία θα τελειώσει στις 20 Φεβρουαρίου, ο Λαβρόφ απάντησε σε δημοσιογράφους:

«Δεν ξέρω, δεν την προκαλούμε εμείς».

Ξεχωριστά, το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε ότι το θέμα της παράτασης της παραμονής των ρωσικών στρατευμάτων στη Λευκορωσία δεν βρίσκεται υπό συζήτηση.

Ο Ντι Μάιο χαιρέτισε την ανακοίνωση Λαβρόφ για απάντηση στις ΗΠΑ

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ τον διαβεβαίωσε πως η Μόσχα επιθυμεί την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση.

Μιλώντας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου έπειτα από τις συνομιλίες τους, ο Ντι Μάιο χαιρέτισε την ανακοίνωση του Λαβρόφ ότι η Ρωσία θα απαντήσει αργότερα μέσα στην ημέρα στις ΗΠΑ για το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας.

«Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή είδηση, μια πολύ καλή ένδειξη», σχολίασε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.

Σχετικά άρθρα