Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νασράλα: Η Χεζμπολάχ μπορεί να κατασκευάζει ντρόουν και πυραύλους ακριβείας

Νασράλα: Η Χεζμπολάχ μπορεί να κατασκευάζει ντρόουν και πυραύλους ακριβείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ιράν, Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Τετάρτη για πρώτη φορά ότι η οργάνωσή του έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει χιλιάδες ρουκέτες σε πυραύλους ακριβείας και να κατασκευάσει drones εντός του Λιβάνου.

«Κατασκευάζουμε drones στον Λίβανο εδώ και πολύ καιρό και όποιος θέλει να τα αγοράσει, ας κάνει παραγγελία», ανέφερε ο Νασράλα σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ιρανοί ειδικοί βοήθησαν τη Χεζμπολάχ να μετατρέψει ρουκέτες σε πυραύλους ακριβείας, είπε ο Νασράλα, συμπληρώνοντας ότι η οργάνωσή του έχει επίσης αυξήσει τις δυνατότητές της για την αντιμετώπιση drones, κάτι που οδήγησε σε μείωση των υπερπτήσεων ισραηλινών μη επανδρωμένων πτητικών μέσων.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς υπέγραψε διαταγή για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τριών λιβανέζικων εταιρειών που φέρονται να προμήθευαν τη Χεζμπολάχ με υλικά για την κατασκευή πυραύλων ακριβείας.

Εν τω μεταξύ, ο Γκαντς δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε Λιβανέζους πολίτες, παράλληλα με τις «αποφασιστικές ενέργειες» για το πρόγραμμα των ιρανικών πυραύλων ακριβείας που υλοποιείται στην «καρδιά» του Λιβάνου.

Σχετικά άρθρα