Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ υποκινούν την ένταση για να μπλοκάρουν τον Nord Stream 2

Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ υποκινούν την ένταση για να μπλοκάρουν τον Nord Stream 2
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Nord Stream-2, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαρία Ζαχάροβα, Ουκρανία, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Για υποκίνηση των γεωπολιτικών εντάσεων στην Ουκρανία, προκειμένου να μπλοκάρουν τη λειτουργία του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, κατηγόρησε τις ΗΠΑ η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, την Τετάρτη.

Όπως υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, απώτερος στόχος της Ουάσιγκτον είναι να αποσπάσει μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός Nord Stream 2 πρόκειται να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία.

Η κατασκευή του αγωγού έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται η έγκριση της ρυθμιστικής Αρχής της Γερμανίας προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία, θέμα που έχει καθυστερήσει.

Εν τω μεταξύ, η Δύση, εν μέσω των φόβων για εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει απειλήσει τη Μόσχα ότι σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης θα της επιβληθούν κυρώσεις, στις οποίες θα περιλαμβάνονται και κυρώσεις σε βάρος του αγωγού Nord Stream 2.

Σχετικά άρθρα