Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάιντεν σε Πούτιν: Αποφασιστική «απάντηση» αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία

Μπάιντεν σε Πούτιν: Αποφασιστική «απάντηση» αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζο Μπάιντεν,

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησαν σήμερα τηλεφωνικά επί μία και πλέον ώρα για την κλιμακούμενη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας, τόνισε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι εάν η Ρωσία πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τους Συμμάχους και τους εταίρους τους θα «απαντήσουν» αποφασιστικά και θα επιφέρουν γρήγορο και σοβαρό πλήγμα στη Ρωσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα προκαλούσε εκτεταμένο ανθρώπινο πόνο και θα μείωνε τη θέση της Ρωσίας.

Ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε στον Πούτιν ότι ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν έτοιμες να εμπλακούν σε διάλογο, σε συντονισμό με τους συμμάχους τους, είναι εξίσου προετοιμασμένες για όλα τα σενάρια.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, διάρκειας 35 λεπτών, υπογράμμισε ότι η διπλωματική οδός παραμένει ανοιχτή στην κλιμακούμενη κρίση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας λόγω της συσσώρευσης στρατευμάτων της Μόσχας, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχετικά άρθρα