Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επισιτιστική Ασφάλεια: Η «ξηρασία» φέρνει κοντά Τουρκία με Ιράκ

Επισιτιστική Ασφάλεια: Η «ξηρασία» φέρνει κοντά Τουρκία με Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επισιτιστική Ασφάλεια, Ιράκ, Τουρκία,

Ο υπουργός Γεωργίας του Ιράκ Μοχάμεντ Καρίμ αλ Χαφάτζι δέχθηκε την Τετάρτη τον Τούρκο ομόλογό του Μπεκίρ Πακντεμιρλί στη Βαγδάτη, όπου συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των πλευρών.

«Η Τουρκία βρίσκεται σε διαδικασία συνεργασίας σε όλους τους τομείς με το Ιράκ, είτε αγροτικό είτε άλλο», δήλωσε ο Πακντεμιρλί στο Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων την Τετάρτη.

Τόνισε ότι η Τουρκία έχει πληγεί από έλλειψη νερού, κλιματική αλλαγή και μετανάστευση για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των πολέμων και των συγκρούσεων.

Σκοπός της επίσκεψής του στο Ιράκ είναι η συνεργασία «για να ξεπεραστούν αυτά τα φαινόμενα», εξήγησε, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη στενότερη συνεργασία στον αγροτικό τομέα και στην ανταλλαγή αγροτικών προϊόντων.

«Η περιοχή μας υπέφερε από ξηρασία τα τελευταία χρόνια και η έλλειψη νερού έχει επηρεάσει τη γεωργία στην Τουρκία», είπε ο Πακντεμιρλί, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τη μέθοδο άρδευσης με σταγόνες σε ορισμένες γεωργικές καλλιέργειες».

Ο Χαφάτζι είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το Ιράκ θα φιλοξενήσει τον 36ο γύρο της Περιφερειακής Διάσκεψης του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) για την Εγγύς Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και θα συζητήσει το θέμα της ασφάλειας του νερού με την Τουρκία και το Ιράν.

Σχετικά άρθρα