Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Οι απειλές της Δύσης εναντίον της Ρωσίας «δεν οδηγούν πουθενά»

Λαβρόφ: Οι απειλές της Δύσης εναντίον της Ρωσίας «δεν οδηγούν πουθενά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Τα τελεσίγραφα και οι απειλές της Δύσης εναντίον της Ρωσίας «δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνάντησή του στη Μόσχα με τη Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας, η οποία από την πλευρά της προειδοποίησε ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν καταστροφική.

«Οι προσεγγίσεις βάσει της ιδεολογίας, τα τελεσίγραφα και οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά» είπε συγκεκριμένα ο Λαβρόφ στην αρχή της συνάντησής του με την Τρας, ενώ κατήγγειλε ότι «πολλοί Δυτικοί συνάδελφοί μας φαίνεται να αγαπούν αυτό τον τρόπο (επικοινωνίας)».

Πάντως ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τη Βρετανία.

«Αν αυτός πραγματικά είναι ο στόχος των Βρετανών συναδέλφων μας, τότε φυσικά θα ανταποδώσουμε.

»Διότι δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με μια σχέση η οποία βρίσκεται μάλλον στο χειρότερο σημείο της εδώ και πολλά χρόνια», εξήγησε ο Λαβρόφ.

Ωστόσο, όπως έσπευσε να προσθέσει, «μπορούμε να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μόνο μέσω ενός διαλόγου μεταξύ ίσων που σέβεται και τις δύο πλευρές (…) προκειμένου να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις».

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από την πλευρά της ότι μετέβη στη Μόσχα «για να καλέσει τη Ρωσία να ακολουθήσει την οδό της διπλωματίας» και τόνισε μιλώντας στον Λαβρόφ ότι το Λονδίνο δεν μπορεί να αγνοήσει «την ανάπτυξη Ρώσων στρατιωτών» κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανάπτυξη περισσότερων από 100.000 στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα και τις προσπάθειες υπονόμευσης της ουκρανικής κυριαρχίας» επεσήμανε.

«Ένας πόλεμος στην Ουκρανία θα ήταν καταστροφικός για τους Ρώσους και τους Ουκρανούς αλλά και για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, και το ΝΑΤΟ έχει ξεκαθαρίσει ότι οποιαδήποτε εισβολή στην Ουκρανία θα έχει μαζικές επιπτώσεις και θα επιφέρει μεγάλος κόστος» προειδοποίησε η Τρας.

Τόνισε ακόμη πως «υπάρχει μια εναλλακτική οδός, μια οδός διπλωματίας η οποία επιτρέπει να αποφευχθούν οι συγκρούσεις και η αιματοχυσία».

Σχετικά άρθρα