Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι «φλερτάρουν» το Ισραήλ με παντουρκισμό – Συνάντηση πρεσβευτών στην Ουάσιγκτον

Οι Τούρκοι «φλερτάρουν» το Ισραήλ με παντουρκισμό – Συνάντηση πρεσβευτών στην Ουάσιγκτον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC), Αμερικανοεβραϊκή Κοινότητα, Διπλωματικό Σώμα, Εβραίοι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία, Χασάν Μουράτ Μερτζάν,

«Μια νέα πρωτοβουλία στοχεύει στη δημιουργία ενός περιφερειακού μπλοκ, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και το Ισραήλ», γράφει η εφημερίδα «Israel Hayom».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον, Michael Herzog, συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην αμερικανική πρωτεύουσα με τον Τούρκο ομόλογό του, Hasan Murat Mercan, έμπιστο του τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν επίσης οι πρέσβεις του Αζερμπαϊτζάν, Khazar Ibrahim, του Ουζμπεκιστάν, Javlon Abdujalilovich Vakhabov, και του Καζακστάν, Yerzhan Ashikbayev, δηλαδή των τουρκικών χωρών της Κεντρικής Ασίας.

Επίσης παρευρέθηκε ο Malcolm Hoenlein, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Συνδιάσκεψης των Προέδρων των Μειζόνων Αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων.

Φωτογραφίες από τη συνάντηση ανάρτησε στο Twitter ο πρεσβευτής του Αζερμπαϊτζάν:

Να σημειωθεί ότι ο πρεσβευτής του Αζερμπαϊτζάν είναι «υπερδραστήριος» στη σύσφιξη των σχέσεων της χώρας του με τους Αμερικανοεβραίους.

Την Τετάρτη συναντήθηκε με την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή. Βέβαια είναι γνωστό ότι το Ισραήλ διατηρεί καλές σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν.

Σχετικά άρθρα