Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το PKK παίρνει θέσεις μάχης να χτυπήσει την Τουρκία

Το PKK παίρνει θέσεις μάχης να χτυπήσει την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Oι κομμουνιστές αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) άρχισαν να αναπτύσσονται σε θέσεις μάχης στην Τουρκία.

Το PKK ανακοίνωσε ότι προσπάθησε να στείλει ενισχύσεις στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος Κομπάνι, στη Συρία στα σύνορα με την Τουρκία, αλλά ο Τουρκικός στρατός έχει κλείσει όλα τα περάσματα, παρά τη σχετική έκκληση του ΟΗΕ στην Τουρκία να επιτρέψει στους αντάρτες του PKK να ενισχύσουν τη φρουρά της πόλης.

Επίσης, με τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στην Τουρκία και το τελεσίγραφο των Κούρδων να λήγει στις 15 Οκτωβρίου, όπου και έχουν ανακοινώσει ότι θα επιτεθούν στην Τουρκία, το PKK προετοιμάζεται για τη μάχη που έχει προαναγγείλει.

«Εάν η κατάσταση συνεχιστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι αντάρτες θα πολεμήσουν για να υπερασπιστούν το λαό μας. Το βασικό καθήκον των ανταρτών είναι να υπερασπίζονται το λαό» δήλωσε ο Τζεμίλ Μπαγίκ, ένας εκ των στρατιωτικών διοικητών του PKΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο την οποία αναμετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης.

«Καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να αναπτύσσει στρατιώτες στη νοτιοανατολική (Τουρκία), εμείς αποφασίσαμε να αντιδράσουμε» εξήγησε ο Μπαγίκ.

Ο διοικητής του PKK δεν διευκρίνισε τον αριθμό των μαχητών που αναπτύσσονται.

Σχετικά άρθρα