Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δολοφονήθηκε Τούρκος μαφιόζος στα Κατεχόμενα

Δολοφονήθηκε Τούρκος μαφιόζος στα Κατεχόμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Σεντάτ Πεκέρ, Τουρκία,

Ενέδρα θανάτου έστησαν άνθρωποι του οργανωμένου εγκλήματος ή του παρακράτους που δρα στην κατεχόμενη Κύπρο στον Τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη καζίνο -και μαφιόζο- Χαλίλ Φαλιάλι, ο οποίος ήταν γνωστός για την εμπλοκή του σε υποθέσεις ναρκωτικών, εκβιασμών κι απαγωγών, ενώ το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση του τούρκου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ.

Ο Φαλιάλι και ο οδηγός του έπεσαν νεκροί σε επίθεση που δέχθηκε με καταιγισμό πυρών το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Το συμβάν έγινε Αγιο Επίκτητο Κερύνειας, όταν ο Τουρκοκύπριος επέστρεφε στο σπίτι του κι ακριβώς από πίσω, σε άλλο όχημα, ήταν η σύζυγος και τα τρία ανήλικα παιδιά του, που έγιναν μάρτυρες της δολοφονικής ενέδρας.

Το όνομα του επιχειρηματία Φαλιάλι ήρθε το τελευταίο διάστημα στο προσκήνιο στα πλαίσια των αποκαλύψεων του γνωστού τούρκου αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ.

Επίσης, ο Φαλιάλι «τέθηκε υπό κράτηση», πριν από λίγο καιρό, στα κατεχόμενα κατηγορούμενος για απαγωγές και ξυλοδαρμούς, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.

O Σεντάτ Πεκέρ είχε πει χαρακτηριστικά στα βίντεο που αναρτούσε κι απειλούσε θεούς και δαίμονες στην Τουρκία:

«Γιατί δεν πας να πιάσεις τον Halil Falyalı, το αφεντικό των ναρκωτικών της Μέσης Ανατολής;

»Πας και πιάνεις τους πάντες, πήγαινε να πιάσεις κι αυτόν.

»Αλλά, ξέχασα, αυτός έχει κασέτες. Και πυροβολεί κιόλας…».

Η τ/κ ιστοσελίδα «Χαμπέρ Κίμπρις» γράφει ότι στα κατεχόμενα επικρατούν συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, με την «αστυνομία» να προχωρά στη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας σε «λιμάνια», «αεροδρόμιο» και οδοφράγματα.

Επίσης, η ιστοσελίδα μετέδωσε την πληροφορία ότι η «αστυνομία» αναζητεί όχημα με πινακίδες εγγραφής PM 648, που εκτιμάται ότι ενεπλάκη στη δολοφονία του Φαλιάλι.

Από την πλευρά της, η «Αστυνομία» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «δημοσιεύματα σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με εικόνες που απεικονίζουν δύο άνδρες σε όχημα, οι οποίοι υποτιθέμενα είναι οι δράστες της δολοφονίας του επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι και του οδηγού του, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Η Γενί Ντουζέν -όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων- γράφει για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ η Χαβαντίς αναφέρει ότι υπάρχει υπόνοια για διαρροή πληροφορίας, που βοήθησε τους δράστες, εκ των έσω.

Κι αυτό επειδή το κομβόι της οικογένειας Φαλιάλι που επέστρεφαν από το ξενοδοχείο που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεών τους στην κατεχόμενη Κερύνεια, στο σπίτι τους στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, αποτελούνταν από τρία αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, οι δράστες γάζωσαν με αυτόματα όπλα μόνο το δεύτερο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο οδηγός – σωματοφύλακας και ο Φαλιάλι, οι οποίοι σκοτώθηκαν και οι δύο.

Η Αβρούπα γράφει ότι για τη δολοφονία χρησιμοποιήθηκαν Καλάσνικοφ και η Χαλκίν Σεσί αναφέρεται σε «δουλειά επαγγελματιών».

Η Κίπρις αναφέρει ότι ο Φαλιάλι δέχθηκε στο σώμα και το κεφάλι 18 σφαίρες, ενώ στη σκηνή του εγκλήματος εντοπίστηκαν 48 κάλυκες.

Σχετικά άρθρα