Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζόνσον: Τέλος η καραντίνα ακόμη και για όσους νοσούν

Τζόνσον: Τέλος η καραντίνα ακόμη και για όσους νοσούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μπόρις Τζόνσον,

Ο Mπόρις Τζόνσον θέλει οι Βρετανοί «να μάθουν να ζουν με τον κορωνοϊό».

Οπότε…τέλος στην καραντίνα για όσους μολυνθούν από τον ιό, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, τερμάτισε σχεδόν όλους τους περιορισμούς COVID-19 στην χώρα τον περασμένο Ιούλιο ενώ τον περασμένο μήνα ήρε τα μέτρα του «Σχέδιου Β» που είχαν επιβληθεί προσωρινά για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της Όμικρον.

«Πρόθεσή μου είναι να προωθήσω μια στρατηγική που θα επιτρέπει την ζωή με τον COVID», είπε ο Τζόνσον στην Βουλή που ξαναρχίζει τις εργασίες της στις 21 Φεβρουαρίου.

«Εφόσον συνεχιστούν οι τρέχουσες ενθαρρυντικές τάσεις στα δεδομένα, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να τερματίσουμε τους τελευταίους εναπομείναντες περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της νομικής απαίτησης να απομονωθουν όσοι βγουν θετικοί» στον κορωνοϊό».

Τα υπάρχοντα μέτρα πρόκειται να λήξουν στις 24 Μαρτίου και ο Τζόνσον έχει ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις του να τα τερματίσει νωρίτερα.

Η Βρετανία καταργεί παράλληλα, για τεστ covid από τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, από αυτήν την Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε ότι οι υπόλοιποι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα τεθούν επί τάπητος, επίσης στις 21 Φεβρουαρίου

Να σημειωθεί ότι και βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, επιμένουν στο ότι τα μέτρα είναι, πλέον, περιττά και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά επ αόριστον από τον λαό.

Η Βρετανία έχει καταγράψει σχεδόν 160.000 θανάτους από COVID-19 τα τελευταία δύο χρόνια και ο Τζόνσον έχει δεχθεί πυρά για τον χειρισμό της πανδημίας.

Πάντως επιστήμονες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την προοπτική άρσης της αυτοαπομόνωση καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι κατά μέσο όρο περίπου 60.000 την μέρα ενώ δεν έχει εξαλειφθεί το ένδεχόμενο να εμφανιστούν νέες, πιο θανατηφόρες παραλλαγές.

Σχετικά άρθρα