Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μεγαλύτερο κόμμα του Ιράκ ανέστειλε όλες τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Το μεγαλύτερο κόμμα του Ιράκ ανέστειλε όλες τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν (KDP), Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί, Μουκτάντα Αλ Σαντρ, Σαντριστές,

Ο Ιρακινός σιίτης θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του Σαδριστικού Κινήματος, Μουκτάντα αλ Σαντρ, ανέστειλε όλες τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Ιράκ, ανακοίνωσε το κόμμα του το Σάββατο.

Ο βουλευτής Χασάν Αζάζι, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σαδριστών στο ιρακινό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε την απόφαση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαγδάτη, λέγοντας ότι η αναστολή είναι «μέχρι νεωτέρας».

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο κόμμα στο ιρακινό κοινοβούλιο έδωσε επίσης εντολή στους νομοθέτες του να μην παραστούν στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Φεβρουαρίου για την εκλογή του νέου προέδρου του Ιράκ.

Το ιρακινό Σύνταγμα ορίζει την προθεσμία για την εκλογή του νέου προέδρου την 30ή ημέρα από την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 7η Φεβρουαρίου ορίστηκε για την εκλογή του νέου προέδρου.

Ο Κούρδος ηγέτης και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP), Μασούντ Μπαρζανί, είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο με τον Μουκτάντα αλ Σαντρ.

Μπαρζανί και Σαντρ τόνισαν τη συνέχιση των προσπαθειών για την επιτάχυνση του σχηματισμού μιας «κυβέρνησης εθνικής πλειοψηφίας», ανέφερε το Αρχηγείο Μπαρζανί σε δελτίο Τύπου.

Συμφώνησαν ότι η μελλοντική κυβέρνηση θα πρέπει να διαφυλάξει τα «καλύτερα συμφέροντα» του ιρακινού λαού, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Σχετικά άρθρα