Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλ Σίσι συζήτησε για τη Λιβύη με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ

Ο Αλ Σίσι συζήτησε για τη Λιβύη με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Αμπντελμαζίντ Τεμπούν, Ιορδανία, Κίνα, Λιβύη, Μεγάλο Φράγμα της Αιθιοπίας, Σι Τζινπίνγκ,

Το Σάββατο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, είχε συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον επίσημο Εκπρόσωπο της Αιγυπτιακής Προεδρίας, Μπασάμ Ράντι, η συνάντηση έθιξε πολλά περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πρώτιστες από τις οποίες είναι οι εξελίξεις του θέματος του Μεγάλου Αιθιοπικού Φράγματος Αναγέννησης, καθώς και οι εξελίξεις της παλαιστινιακής υπόθεσης και οι κρίσεις στη Λιβύη, τη Συρία και την Υεμένη.

Ο Ράντι τόνισε τη σημασία της συνέχισης του συντονισμού και της διαβούλευσης μεταξύ των δύο χωρών διμερώς ή στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και φόρουμ, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Τον περασμένο μήνα, ο Αλ Σίσι συναντήθηκε με τον Αλγερινό ομόλογό του, Αμπντελμαζίντ Τεμπούν, και συζήτησαν την κατάσταση στη Λιβύη.

Συναντήθηκε επίσης με τον Ραμτάνε Λαμάμρα, υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας, όπου συζήτησαν τη σημασία της εργασίας για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας και για τη διατήρηση της ενότητας και της κυριαρχίας της Λιβύης.

Συμφώνησαν επίσης να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για την ενοποίηση των λιβυκών θεσμών, ιδίως όσον αφορά τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Αυτό γίνεται για να ενισχυθούν οι διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό της παρουσίας ξένων μισθοφόρων και δυνάμεων στη Λιβύη.

Πριν από αυτές τις συναντήσεις, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, συναντήθηκε με τον Λαμάμρα, όπου τόνισε τη σημασία της υποστήριξης μιας λύσης υπό τη Λιβύη για τον τερματισμό της τρέχουσας κρίσης.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να σταματήσει οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης.

Ο Σούκρι επανέλαβε τη σημασία της αποχώρησης όλων των ξένων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων από τη Λιβύη, για «να επιτευχθούν οι φιλοδοξίες του λιβυκού λαού για ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία».

Σχετικά άρθρα