Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συσπείρωση καλεί ο Ματαρέλα – «Να εργαστούμε για να ενισχύσουμε την Ιταλία»

Σε συσπείρωση καλεί ο Ματαρέλα – «Να εργαστούμε για να ενισχύσουμε την Ιταλία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σέρτζιο Ματαρέλα,

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα προέτρεψε τους Ιταλούς να συσπειρωθούν για να στηρίξουν την ανάκαμψη της χώρας από την πανδημία του κορωνοϊού μετά την ορκωμοσία του για δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Ιταλίας την Πέμπτη.

Η επανεκλογή του Ματαρέλα, ο οποίος αρχικά ήταν απρόθυμος να υπογράψει για μια δεύτερη επταετή θητεία, έφερε κάποια προσωρινή ανάπαυλα στις εντάσεις εντός του ευρύτερου κυβερνώντος συνασπισμού της Ιταλίας μετά από μια εβδομάδα άκαρπων προσπαθειών για εξεύρεση διαδόχου.

«Πρέπει ακόμη να εργαστούμε μαζί για να ενισχύσουμε την Ιταλία, πέρα ​​από τις τρέχουσες δυσκολίες», είπε ο Ματαρέλα, 80 ετών, σε μια ομιλία του στο κοινοβούλιο που χαρακτηρίστηκε από πολλά χειροκροτήματα.

Ο Ματαρέλα είπε ότι δεν απέφυγε την ευθύνη να αποδεχτεί μια δεύτερη θητεία λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών της Ιταλίας.

Η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερους από 147.000 θανάτους που συνδέονται με τον COVID-19, τον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία, και η οικονομία εξακολουθεί να ανακάμπτει από το σοκ που προκλήθηκε στις επιχειρήσεις από τα επαναλαμβανόμενα lockdown και τους περιορισμούς.

Οι πολιτικές εντάσεις αναμένεται να αυξηθούν στον ευρύ συνασπισμό ενότητας του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, καθώς τα κόμματα διεκδικούν θέση ενόψει των εθνικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στην Ουκρανία, όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα, και ζήτησε ειρηνική λύση στην κρίση.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι τώρα, χωρίς καν το πρόσχημα του ανταγωνισμού μεταξύ διαφορετικών πολιτικών και οικονομικών συστημάτων, οι άνεμοι της αντιπαράθεσης πνέουν και πάλι σε μια ήπειρο που έχει βιώσει τις τραγωδίες του Πρώτου και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε.

Πλήθη παρατάχθηκαν στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας καθώς ο Ματαρέλα οδηγήθηκε από το προεδρικό μέγαρο Quirinale στο κοινοβούλιο πλαισιωμένος από αξιωματικούς καραμπινιέρους με μοτοσικλέτες.

Ένας χαιρετισμός με 21 πυροβόλα όπλα από τον λόφο Janiculum (Ιανίκουλος) της Ρώμης ακούστηκε κατά την ορκωμοσία του.

Ο Ματαρέλα, ο οποίος είναι από τη Σικελία και είναι πρώην υπουργός της κυβέρνησης, έχει κερδίσει τον σεβασμό των Ιταλών με τον ήσυχο, ανεπιτήδευτο τρόπο και τον ήρεμο χειρισμό των επαναλαμβανόμενων πολιτικών κρίσεων και της έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Σχετικά άρθρα