Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

17χρονη ρούφαγε κεταμίνη και ανέβαζε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο

17χρονη ρούφαγε κεταμίνη και ανέβαζε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κεταμίνη, Κίνα, Ναρκωτικά, Πεκίνο,

Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν μια 17χρονη που ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφίες της να κάνει χρήση κεταμίνης με φίλους της.

Μετά το κλείσιμο από την αστυνομία νυχτερινού κέντρου διασκέδασης σε πόλη της Κίνας, μεγάλος αριθμός φωτογραφιών με νεαρές γυναίκες που κάνουν χρήση ναρκωτικών άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών Αρχών, η 17χρονη Γουανγκ (Wang) συνελήφθη στις 4 Οκτωβρίου και παραδέχτηκε ότι εμφανίζεται στις φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν νωρίτερα, τον Απρίλιο.

Οι κινεζικές αρχές ακολουθούν τους τελευταίους μήνες αυστηρή πολιτική σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών. Τον Σεπτέμβριο, μάλιστα, συνέλαβαν τον γιο του Τσάκι Τσαν να καπνίζει κάνναβη στο Πεκίνο.

ket-girls-2

ketamine-0514-net

Η κεταμίνη, που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ναρκωτικά στην Κίνα, καταναλώνεται όπως η κοκαΐνη στις χώρες της Δύσης, αν και έχουν πολύ διαφορετικές επιπτώσεις στους χρήστες. Η κεταμίνη είναι ένα αναισθητικό το οποίο σε χαμηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις και ευφορία, ενώ σε μεγάλες δόσεις ο χρήστης μπορεί να μπει σε μια διασχιστική κατάσταση, σαν εξωσωματική εμπειρία.

Το 2008 ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι “η κεταμίνη είναι το ναρκωτικό με τη μεγαλύτερη χρήση στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο γίνεται δημοφιλές και σε όλη τη νότια Κίνα”, και προειδοποίησε ότι λόγω της νόμιμης εφαρμογής του “η πραγματική έκταση της χρήσης του είναι ασαφής και μάλλον υποτιμάται”.

“Στην Κίνα ο κόσμος δε γνωρίζει τους πραγματικούς κινδύνους από τη χρήση της κεταμίνης”, δήλωσε στέλεχος του Γραφείου Δημόσιας Τάξης της πόλης Ντονγκουαν (Dongguan). “Πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι εθιστική και ότι δεν κάνει κακό στην υγεία. Είναι όμως ικανή όχι μόνο να βλάψει τον ηθικό και κοινωνικό μας ιστό αλλά ακόμα και να καταστρέψει την κοινωνία συνολικά”.

Η κεταμίνη είναι ένα μια από τις ψυχοτρόπες ουσίες με την μεγαλύτερη κατάχρηση σε σύνολο καταγεγραμένων χρηστών ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ.

Το Μάϊο του 2012 κατασχέθηκαν πάνω από 20 κιλά κεταμίνης στο Χονγκ Κονγκ, με τιμή αγοράς 320 χιλιάδες δολάρια.

Σχετικά άρθρα