Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ισαάκ Χέρτσογκ στο Άμπου Ντάμπι – Για πρώτη φορά Ισραηλινός πρόεδρος στα Εμιράτα

Ο Ισαάκ Χέρτσογκ στο Άμπου Ντάμπι – Για πρώτη φορά Ισραηλινός πρόεδρος στα Εμιράτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισαάκ Χέρτσογκ, Ισραήλ, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν,

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ έγινε ο πρώτος αρχηγός του Ισραηλινού κράτους που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Ο Ισαάκ Χέρτσογκ έφτασε την Κυριακή στο Άμπου Ντάμπι και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Στη συνέχεια, ο Ισαάκ Χέρτσογκ συνάντησε τον διάδοχο του Άμπου Ντάμπι και ντε φάκτο ηγέτη των ΗΑΕ, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ έγινε δεκτός επίσημα στο παλάτι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM.

Στη συνάντηση, οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης για τη δυνατότητα στενότερης συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της τεχνολογίας και της υγείας.

Πριν από την αναχώρησή του, ο αρχηγός του ισραηλινού κράτους είχε κάνει λόγο για «ιστορική επίσκεψη».

«Φέρνω μαζί μου μια ευλογία και ένα μήνυμα ειρήνης για τους λαούς ολόκληρης της περιοχής», δήλωσε ο Ισαάκ Χέρτσογκ πριν από την αναχώρησή του.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του, ο Ισαάκ Χέρτσογκ σχεδιάζει να εγκαινιάσει την Εθνική Ημέρα του Ισραήλ στην Expo 2020 στο Ντουμπάι.

Θα συναντήσει επίσης εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας που επισκέφτηκε επίσημα τα Εμιράτα.

Το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνίες για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν το 2020.

Μέχρι τότε, μόνο δύο αραβικά κράτη, η γειτονική Αίγυπτος και η Ιορδανία, είχαν διατηρήσει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ. Πέρυσι, τα Εμιράτα άνοιξαν πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.

Σχετικά άρθρα