Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν θα στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη

Ο Μπάιντεν θα στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Πεντάγωνο, Ρωσία, Τζο Μπάιντεν,

Αμερικανούς στρατιώτες θα στείλει στην Ανατολική Ευρώπη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως είπε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μικρό αριθμό, εν μέσω της έντασης στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

«Θα στείλω Αμερικανούς στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες του ΝΑΤΟ σύντομα.

»Όχι μεγάλο αριθμό», είπε σε δημοσιογράφους καθώς αποβιβαζόταν από το αεροσκάφος μετά την επιστροφή του από ένα ταξίδι στην Πενσιλβάνια.

Κατόπιν εντολής του Μπάιντεν, 8.500 στρατιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα τη Δευτέρα για να καταστεί δυνατή η ταχεία μεταφορά εάν χρειαστεί.

Ο Μπάιντεν είχε τονίσει ότι ήταν ένα προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των μελών του ΝΑΤΟ από την Ανατολική Ευρώπη.

Ουδείς Αμερικανός στρατιώτης θα σταλεί στην Ουκρανία.

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων περίπου 35.000 στη Γερμανία.

Ο Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι δεν έχει δοθεί ακόμη καμία εντολή για μετεγκατάσταση των στρατιωτών.

Είναι έτοιμοι στις ΗΠΑ, αλλά δεν έχουν ακόμη ζητηθεί από το ΝΑΤΟ, είπε ο Όστιν στο Πεντάγωνο.

Ο Πούτιν ζητά εγγυήσεις ασφαλείας στις συνομιλίες με τον Μακρόν

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε τις απαιτήσεις της Μόσχας για δεσμευτικές εγγυήσεις για την ασφάλεια στην Ευρώπη

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία αναλύει τώρα τις γραπτές απαντήσεις από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στις προτάσεις του και στη συνέχεια θα καθορίσει τα περαιτέρω βήματα.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν επεσήμανε επίσης ότι οι βασικές ανησυχίες στις απαντήσεις της Ρωσίας δεν έχουν ληφθεί υπόψη.

Αυτές περιλαμβάνουν το αίτημα για τερματισμό της επέκτασης του ΝΑΤΟ, την παραίτηση από επιθετικά όπλα κοντά στα ρωσικά σύνορα και επίσης την απόσυρση του στρατιωτικού δυναμικού και της υποδομής του μπλοκ στις θέσεις του 1997.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πούτιν επέμεινε και πάλι στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Κιέβου στην ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ και στο ειδικό καθεστώς για τις αποσχισθείσες ανατολικές ουκρανικές περιοχές στο Ντονμπάς.

Σχετικά άρθρα