Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί παρέδωσαν νέα παρτίδα οχημάτων στους Κούρδους Πεσμεργκά

Οι Αμερικανοί παρέδωσαν νέα παρτίδα οχημάτων στους Κούρδους Πεσμεργκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά,

Το υπουργείο Πεσμεργκά (υπουργείο Άμυνας) της περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν παρέλαβε άλλη μια παρτίδα φορτηγών και οχημάτων εργασιών μέσω του προγράμματος «Counter-ISIS Train and Equip Fund (CTEF)» που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο).

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Τζέφρι Τοντ Μπάροουζ, Αναπληρωτής Διευθυντής της Στρατιωτικής Συμβουλευτικής Ομάδας «North», δήλωσε την Τρίτη σε δήλωση στο Twitter ότι το υπουργείο Πεσμεργκά παρέλαβε μια ποικιλία οχημάτων για την αύξηση της προστασίας ισχύος τους στον ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Είπε επίσης, σε ξεχωριστή δήλωση, ότι οι δυνάμεις Πεσμεργκά παρέλαβαν φορτηγά (φορτηγό «High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle») για να τους βοηθήσουν με την κινητικότητα και την υλικοτεχνική τους ικανότητα να «συνεχίσουν να μάχονται» για να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο Συνασπισμός έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την ικανότητα των Πεσμεργκά να εξασφαλίσουν τη διαρκή ήττα του Ντάες (ISIS).

»Η προστασία της δύναμης είναι απαραίτητη για την επίτευξη αυτού του στόχου και αυτή η εκποίηση των bucket loaders παρέχει την απαιτούμενη μηχανική ικανότητα για χωματουργικές εργασίες και προστασία», είπε ο συνταγματάρχης Τζέφρι Τοντ Μπάροουζ στο Kurdistan 24.

Σημείωσε περαιτέρω ότι αυτά θα παρέχουν την «απαραίτητη» κινητικότητα για τη διευκόλυνση μιας σειράς λειτουργιών στο πεδίο της μάχης – κυρίως της επιμελητείας.

«Η ικανότητα γρήγορης και αποτελεσματικής παροχής υποστήριξης στους Πεσμεργκά στην πρώτη γραμμή τους επιτρέπει να ασκούν αυξανόμενη πίεση στο Ντάες (ISIS) μέσω αυξημένης επιχειρησιακής εμβέλειας και ικανότητας».

Σχετικά άρθρα