Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «Πούτιν αποδέχτηκε με ευγνωμοσύνη» πρόσκληση Ερντογάν να επισκεφθεί την Τουρκία

Ο «Πούτιν αποδέχτηκε με ευγνωμοσύνη» πρόσκληση Ερντογάν να επισκεφθεί την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχτηκε την επίσημη πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Τουρκία, δήλωσε εκπρόσωπος την Πέμπτη.

Η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης δεν αναφέρθηκε ακόμη, αλλά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε σε δήλωσή του ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στην Άγκυρα μόλις το επιτρέψουν η κατάσταση της πανδημίας και τα χρονοδιαγράμματα των δύο ηγετών.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν αποδέχτηκε με ευγνωμοσύνη αυτή την πρόσκληση.

»Και συμφώνησαν ότι μόλις α) η επιδημιολογική κατάσταση και β) το επιτρέψουν τα χρονοδιαγράμματα, σίγουρα θα επωφεληθεί από αυτήν την πρόσκληση», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σημείωσε επίσης ότι έχει γίνει «μια ορισμένη παύση» στις συνεδριάσεις της διακυβερνητικής επιτροπής και του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, του οποίου ηγούνται οι δύο πρόεδροι, λόγω της πανδημίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στις πρόσφατες προεδρικές επαφές και ότι ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι είναι έτοιμος να φιλοξενήσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις στην Τουρκία.

Εκτός από τηλεφωνήματα, ο Ερντογάν και ο Πούτιν είχαν επίσης μια σειρά από αμοιβαίες επισκέψεις τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά άρθρα