Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρτυρία σοκ: “Έτσι πήγαν να με αποκεφαλίσουν οι τζιχαντιστές”

Μαρτυρία σοκ: “Έτσι πήγαν να με αποκεφαλίσουν οι τζιχαντιστές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποκεφαλισμός, Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία, Χριστιανοί,

“Μου ζήτησαν να ασπαστώ το Ισλάμ και να γίνω τζιχαντιστής για να φτιάξουμε το Ισλαμικό Χαλιφάτο της Νιγηρίας. Όμως τους είπα ότι αυτό δεν γίνεται” λέει ο Αντάμου στην εφημερίδα Morning Star της Νιγηρίας.

Δύο ημέρες μετά ήρθε μια ομάδα από 5 τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ ήρθαν με στόχο να “επιβάλουν” την Σαρία. δηλαδή να τον σκοτώσουν.

“Μου είπαν ότι ένα μέλος τους τους ενημέρωσε ότι αρνήθηκα να ασπαστώ το Ισλάμ και ήρθαν να με ρωτήσουν αν ισχύει ότι δεν θέλω να ασπαστώ το Ισλαμ” εξηγεί στην εφημερίδα.

“Όταν το επανέλαβα μου είπαν ότι πρέπει να με σκοτώσουν. Με άρπαξαν και με έβαλαν κάτω. Μου έλεγαν ότι θα πεθάνω αργά και με πολύ πόνο” θυμάται ο Αντάμου του οποίου το επώνυμο δεν το δημοσιεύει για προφανείς λόγους η εφημερίδα.

“Μου είπαν ότι δεν θα μου κάνουν την χάρη να μου κόψουν το λαιμό και έβγαλαν το μαχαίρι και μου έκοψαν τον σβέρκο. Από τους φρικτούς πόνους και το σοκ το μόνο που καταλάβαινα ήταν ότι αιμορραγούσα. Μου έκοψαν τον σβέρκο και με άφησαν μόνο μου για να πεθάνω” λέει στην συνέντευξή του και όπως εξηγεί πολύ αργότερα έμαθε ότι οι τζιχαντιστές πήγαν στο χωριό, ανέφεραν το περιστατικό και απείλησαν τους μουσουλμάνους του χωριού να μην τον βοηθήσει κανείς γιατί αν το έκανα θα πάθαιναν το ίδιο.

Όμως κάποιος ειδοποίησε τον ιερέα της εκκλησίας που πήγαινε ο 28χρονος Αντάμου και έτρεξε να τον βοηθήσει.

Ευτυχώς τον πρόλαβε ζωντανό.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2014 1.631 χριστιανοί έχουν δολοφονηθεί από την Μπόκο Χαράμ, όσοι είχαν δολοφονηθεί όλο το 21013.

Συνολικά η Μπόκο Χαράμ έχει δολοφονήσει το πρώτο εξάμηνο 4.099 πολίτες και στρατιώτες όταν το 2013 είχε δολοφονήσει όλο το έτος 3.124 ανθρώπους.

Σχετικά άρθρα