Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς θέλει υποχρεωτικό εμβολιασμό

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς θέλει υποχρεωτικό εμβολιασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Όλαφ Σολτς,

Η Γερμανία δεν θα μπορέσει να αφήσει πίσω της την πανδημία χωρίς υποχρεωτικό εμβολιασμό, λέει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, απορρίπτοντας τη χαλάρωση των κανόνων του κορωνοϊού.

Σε συνέντευξή του στη «Süddeutsche Zeitung» ο Σολτς τονίζει ότι οι έρευνες δείχνουν πώς περίπου τα δύο τρίτα των Γερμανών θα υποστήριζαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Πρόκειται για μια μεγάλη κοινωνική επανατοποθέτηση», είπε στη «Süddeutsche Zeitung» – και δηλώνει βέβαιος ότι οι βουλευτές θα ακολουθήσουν αυτή την αξιολόγηση.

«Όταν αλλάζει η κατάσταση, για παράδειγμα επειδή ο ιός μεταλλάσσεται, πρέπει να προσαρμόσουμε τα μέτρα μας.

»Δεν πρέπει να έρθουμε σε μια κατάσταση στην οποία δεν κάνουμε κάτι που είναι απαραίτητο, επειδή το απορρίψαμε μήνες νωρίτερα, με βάση διαφορετικά δεδομένα», τόνισε.

Ο Σολτς λέει ότι ήλπιζε από καιρό πώς θα επιτυγχανόταν ένα ποσοστό εμβολιασμού που θα ήταν αρκετό για την προστασία ολόκληρου του πληθυσμού, ακόμη και χωρίς υποχρέωση.

Αυτό απαιτεί ποσοστό 90% για τον πρώτο εμβολιασμό . Η Γερμανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 75%.

Ο Γερμανός καγκελάριος είναι πλέον πεπεισμένος:

«Χωρίς υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν θα μπορέσουμε να φέρουμε το ποσοστό στο επίπεδο που είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία» τονίζει

Τη Δευτέρα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι επικεφαλής των κρατιδίων θα συναντηθούν σε τηλεδιάσκεψη για να εξετάσουν την κρίση του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα