Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακοίνωση των SDF για την εξέγερση του Ισλαμικού Κράτους: Θα θυμόμαστε με υπερηφάνεια τους 17 νεκρούς μας

Ανακοίνωση των SDF για την εξέγερση του Ισλαμικού Κράτους: Θα θυμόμαστε με υπερηφάνεια τους 17 νεκρούς μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποσχέθηκαν το Σάββατο να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μετά τις πρόσφατες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον φυλακής στη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία (Ροτζάβα).

Σε ένα δελτίο Τύπου, οι SDF υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και των υποστηρικτών του.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τη μαζική επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη φυλακή Γκουαϊράν στη Χασάκα, με αποτέλεσμα πολλοί κρατούμενοι μέλη του Ισλαμικού Κράτους να αποπειραθούν να δραπετεύσουν σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι SDF απέτρεψαν την εξέγερση και συνέλαβαν πολλούς από τους δραπέτες.

«Από την τελευταία επίθεση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη φυλακή της Αλ Χασάκα στις 20 Ιανουαρίου, οι μαχητές έκαναν τις μεγαλύτερες θυσίες για να προστατεύσουν την περιοχή και την ασφάλεια του κόσμου, καθώς αυτές οι θυσίες εμπόδισαν την επιτυχία των επικίνδυνων τρομοκρατών να διαφύγουν από τον έλεγχο της φυλακής και να δραπετεύσουν ορισμένοι από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

«Εμείς στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θα θυμόμαστε με περηφάνια τους 17 μάρτυρες μας μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων και των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας… ευχόμαστε επίσης ταχεία ανάρρωση στους 23 συντρόφους, τους μαχητές και τους δημοσίους υπαλλήλους μας που τραυματίστηκαν κατά την απόκρουση της επίθεσης» δήλωσαν οι SDF, αναφερόμενοι σε όσους έπεσαν αποκρούοντας την απόπειρα απόδρασης των τζιχαντιστών.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που τελούν υπό την ηγεσία των Κούρδων αναφέρθηκαν στο «αίμα των μαρτύρων μας» ως έμπνευση για τους μαχητές τους να συνεχίσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και των υποστηρικτών τους.

Το Ισλαμικό Κράτος διεξήγαγε περισσότερες από 300 τρομοκρατικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία το 2021, σκοτώνοντας εκατοντάδες.

Η επανεμφάνιση της τρομοκρατικής οργάνωσης προκαλεί σημαντική ανησυχία και απειλεί την ασφάλεια της περιοχής.

Υπάρχουν πάνω από 10.000 κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία και οι οικογένειες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού του διαβόητου στρατοπέδου Αλ Χολ στο οποίο ζουν περίπου 56.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) το 2020, στις φυλακές Γκουαϊράν και Αλ Σαντάντι στη Χασάκα κρατούνται περίπου 7.500 Σύροι και ξένοι ύποπτοι ως μέλη του ISIS, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων.

Σχετικά άρθρα