Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Φτιάχνουμε δικά μας αεροπλάνα – Στόχος η Τουρκία στις 10 ισχυρότερες χώρες

Ερντογάν: Φτιάχνουμε δικά μας αεροπλάνα – Στόχος η Τουρκία στις 10 ισχυρότερες χώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Πολεμική Βιομηχανία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Κατασκευάσαμε τα δικά μας αεροπλάνα, κατασκευάσαμε τα δικά μας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, κατασκευάσαμε τα δικά μας οπλισμένα αεροσκάφη και τώρα ξέρετε ποιος τα θέλει από εμάς; Εκείνες οι μεγάλες χώρες που έλεγαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν, τώρα αυτές τα ζητούν αυτά τα αεροπλάνα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη απευθυνόμενος στους προέδρους των κοινοτήτων της χώρας τους.

Η Τουρκία -κόντρα σε όσους την υποτιμούσαν- όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν υπάρχει τίποτα πλέον που δεν μπορεί να φτιάξει.

«Έχουμε δείξει εδώ και αιώνες ότι μπορούμε να πετύχουμε ο,τιδήποτε οι άλλοι λένε ότι δεν είστε ικανοί να κάνετε, δεν έχετε το διαμέτρημα, τη δύναμη σας ή το μυαλό, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.

»Είδαμε ότι όλα όσα μας παρουσιάζονται κάτω από διάφορους μανδύες εδώ και αιώνες, είναι ανοησίες που λέγονται για να μας πάνε πίσω σε θέματα δημοκρατίας και ανάπτυξης».

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη στο ethnos.gr, επανέλαβε ότι ο στόχος του είναι η Τουρκία να είναι μία από τις 10 ισχυρότερες χώρες στον κόσμο, σπάζοντας τα δεσμά που της έχουν επιβάλει.

«Πορευόμαστε προς τον στόχο να βάλουμε τη χώρα μας στις 10 κορυφαίες χώρες του κόσμου, σπάζοντας ένα ένα τα δεσμά που έχουμε στα πόδια μας εδώ και σχεδόν 85 χρόνια και τους ζυγούς στους οποίους είχαμε καταδικαστεί», ανέφερε, ενώ εμφανίστηκε ανταγωνιστικός ακόμη και στον τουρισμό που προσελκύει η Τουρκία.

«Στον τουρισμό αφήσαμε πίσω μας μια γόνιμη σεζόν που ξεπέρασε όλους τους ανταγωνιστές μας στη Μεσόγειο και προετοιμαζόμαστε για τη νέα περίοδο, που πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ πιο προσοδοφόρα», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα