Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανίδα βουλευτής: Tουρκικές μυστικές υπηρεσίες και Γκρίζοι Λύκοι έχουν απλώσει «δίχτυ» στη Γερμανία

Γερμανίδα βουλευτής: Tουρκικές μυστικές υπηρεσίες και Γκρίζοι Λύκοι έχουν απλώσει «δίχτυ» στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Linke, MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Γερμανία, Γκρίζοι Λύκοι, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Για το «δίχτυ» που έχουν απλώσει στη Γερμανία οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τους ακροδεξιούς «Γκρίζους Λύκους», μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ η τουρκικής καταγωγής βουλευτής του Αριστερού κόμματος της Γερμανίας, Σεβίμ Νταντελέν.

Το όνομά της βρέθηκε σε λίστα με αντιφρονούντες – στόχους του Ερντογάν στη Γερμανία, που παρακολουθούσαν οι τουρκικές υπηρεσίες στο Βερολίνο.

«Γνωρίζουμε ότι το δίκτυο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στη Γερμανία έχει επεκταθεί πολύ και είναι πολύ επικίνδυνο», εξηγεί επισημαίνοντας ότι «οι φασίστες ακροδεξιοί «Γκρίζοι Λύκοι» στη Γερμανία, είναι μέρος του δικτύου του, όπως και το κόμμα της φασιστικής αυτής ομάδας των «Γκρίζων Λύκων», το ΜΗP στην Τουρκία, είναι συγκυβερνών κόμμα».

Όπως εξηγεί μιλώντας στο OPEN, «οι ομάδες αυτές και οι κοινότητες τους βρίσκονται στα τζαμιά και είναι πολύ βαθύ δίκτυο και πολύ επικίνδυνο.

»Η δημόσια ασφάλεια στη Γερμανία απειλείται από αυτό το δίκτυο».

Μάλιστα η Σεβίμ Νταντελέν, απαντά σχετικά με τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στοχοποιήσει πολιτικούς και δημοσιογράφους με γερμανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για λίστα θανάτου με ονόματα στόχων, ανάμεσα στους οποίους και η ίδια.

«Δέχομαι επιθέσεις από την τουρκική κυβέρνηση, από αρκετούς βουλευτές, ακόμα και από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

»Σε πολλές ομιλίες του μου επιτέθηκε και συγκριμένα με στοχοποίησε.

»Με έδωσε σαν στόχο για στις φασιστικές, ακροδεξιές, ισλαμιστικές ομάδες. Από τότε είμαι ύπο αστυνομική προστασία στη Γερμανία, από το 2016.

»Όμως, ζητώντας την κατανόηση σας, δε θα ήθελα να πώ περισσότερα για εμένα για αυτό το θέμα», αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζω ακόμα αν ήταν κατάσκοποι ή μέλη των ακραίων εθνικιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων που πρόσκεινται στη τουρκική κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν θα ήθελα να πω κάτι που θα βλάψει την έρευνα που συνεχίζουν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και τη δουλειά των Αρχών Ασφάλειας.

Πάντως, έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα σε όλη τη γερμανική επικράτεια με τους ανθρώπους του δικτύου της τουρκικής κυβέρνησης, οι οποίοι απειλούν ανθρώπους στη Γερμανία. Η δημόσια ασφάλεια στην Γερμανία απειλείται από αυτό το δίκτυο».

Σχετικά άρθρα