Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ παρέχει υποστήριξη ασφαλείας και πληροφοριών στα Εμιράτα «για την καταπολέμηση κοινών εχθρών»

Το Ισραήλ παρέχει υποστήριξη ασφαλείας και πληροφοριών στα Εμιράτα «για την καταπολέμηση κοινών εχθρών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Ναφτάλι Μπένετ, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Το Ισραήλ προσφέρει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά την από αέρος επίθεση που δέχτηκαν από τους φιλοϊρανούς Χούτι της Υεμένης, υποστήριξη στους ευαίσθητους τομείς της ασφάλειας και των πληροφοριών, μεταδίδει η Άννα Αχρονχεΐμ της Jerusalem Post σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η δημοσιογράφος, αμυντική συντάκτις, παραθέτει το tweet του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, το οποίο αναφέρει:

«Καταδικάζω σθεναρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Άμπου Ντάμπι που πραγματοποιήθηκαν από τους Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν και στέλνω συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων.

»Το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό των ΗΑΕ.

»Στέκομαι στο πλευρό του Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ.

»Ο κόσμος πρέπει να σταθεί ενάντια στον τρόμο».

Στην επιστολή του Ισραηλινού πρωθυπουργού προς τον πρίγκιπα διάδοχο των Εμιράτων αναφέρεται ότι το Ισραήλ είναι δεσμευμένο να συνεργαστεί στενά με τα Εμιράτα στη μάχη ενάντια στον εξτρεμισμό στην περιοχή και θα σταθεί στο πλευρό της αραβικής χώρας στην καταπολέμηση των κοινών εχθρών.

Το Ισραήλ, συνεχίζει, είναι έτοιμο να προσφέρει υποστήριξη στους τομείς πληροφοριών και ασφάλειας για να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από παρόμοιες επιθέσεις.

Ο Ναφτάλι Μπένετ καταλήγει ότι έχει δώσει ήδη εντολές στις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ να προσφέρουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όποια υποστήριξη ζητηθεί.

Σχετικά άρθρα