Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Χούτι χτύπησαν με ντρόουν το Αμπού Ντάμπι – Νεκροί και τραυματίες

Οι Χούτι χτύπησαν με ντρόουν το Αμπού Ντάμπι – Νεκροί και τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπού Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Οι σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αφού οι Αρχές της χώρας αυτής του Κόλπου ανέφεραν δύο πυρκαγιές στην πρωτεύουσα Αμπού Ντάμπι οι οποίες ενδεχομένως να προκλήθηκαν από επίθεση με drones.

Η αστυνομία του Αμπού Ντάμπι επεσήμανε ότι τρία βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα εξερράγησαν στη βιομηχανική περιοχή Μουσάφαχ, κοντά στις αποθήκες της πετρελαϊκής εταιρείας ADNOC και ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε μια οικοδομή στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από τα πλήγματα.

Νεκροί είναι ένας υπήκοος Πακιστάν και δύο υπήκοοι Ινδίας.

«Στις αρχικές έρευνες εντοπίστηκαν κομμάτια ενός μικρού αεροσκάφους, το οποίο ενδεχομένως να ήταν drone, και στα δύο σημεία.

»Αυτό ενδέχεται να προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά», εξήγησε η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο WAM.

Από τα περιστατικά «δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές» και έχει ξεκινήσει έρευνα, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, που μάχεται ενάντια σε έναν υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό στον οποίο συμμετέχουν και τα Εμιράτα, δήλωσε ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν «μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση βαθιά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του ο αραβικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι ένας αριθμός drones που έφεραν εκρηκτικά απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σανάα, της πρωτεύουσας της Υεμένης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούτι, όπως μετέδωσε το δίκτυο al Arabiya.

Δυνάμεις του αραβικού συνασπισμού με τη στήριξη των Εμιράτων άρχισαν πρόσφατα να συμμετέχουν στις μάχες κατά των Χούτι στις επαρχίες Μάριμπ και Σάμπουα της Υεμένης.

Τα Εμιράτα έχουν μειώσει σημαντικά από το 2019 τη στρατιωτική τους παρουσία στην εμπόλεμη χώρα, αλλά εξακολουθεί να εκπαιδεύει και να εξοπλίζει τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης.

Οι Χούτι έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και έχουν απειλήσει να επιτεθούν και στα Εμιράτα.

Σχετικά άρθρα