Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άντονι Φάουτσι: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξαλείψουμε αυτόν τον ιό»

Άντονι Φάουτσι: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξαλείψουμε αυτόν τον ιό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Φάουτσι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

«Δεν βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου μπορούμε να πούμε με αποδεκτό τρόπο “ζούμε με τον ιό”, εξαιτίας κυρίως της πίεσης που ασκείται αυτή την περίοδο στο σύστημα υγείας», δήλωσε μιλώντας στο Center for Strategic and International Studies (CSIS), ο κορυφαίος επιδημιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης Άντονι Φάουτσι, συμπληρώνοντας ότι «Αλλά πιστεύω ότι θα φτάσουμε εκεί».

Ο κ. Φάουτσι, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξαλείψουμε αυτόν τον ιό με δεδομένη τη μεταδοτικότητά του, την τάση του να μεταλλάσσεται σε νέα στελέχη και τον μεγάλο αριθμό των ανεμβολίαστων κατά του covid-19.

«Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον με την εκπληκτική, πρωτόγνωρη αποτελεσματικότητά του να μεταδίδεται, τελικά θα μας βρει σχεδόν όλους», επεσήμανε.

Όπως ανέφερε, «Παρά τον αριθμό ρεκόρ των ασθενών που νοσηλεύονται με covid-19, οι ΗΠΑ ενδέχεται να βρίσκονται στα πρόθυρα μιας μεταβατικής περιόδου, μετά την οποία θα είναι δυνατό να «ζουν με τον ιό».

Ωστόσο, εκτίμησε ότι «Αν και δεν μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς η επιδημία, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον ιό να κυριαρχεί στις ζωές μας για πολύ καιρό ακόμη».

Θεώρησε μάλιστα απαραίτητο να υιοθετηθεί «μια νέα στρατηγική» για την διαχείριση της κατάστασης.

«Καθώς η Όμικρον ανεβαίνει και κατεβαίνει», οι ΗΠΑ τελικά θα εισέλθουν σε μια νέα φάση στην οποία θα υπάρχει αρκετή προστασία στην κοινότητα, αρκετά διαθέσιμα φάρμακα ώστε, όταν κάποιος μολύνεται και ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, να είναι εύκολο να λάβει θεραπεία, εξήγησε.

«Όταν φτάσουμε εκεί, αυτή θα είναι η μετάβαση και ενδέχεται να είμαστε τώρα πολύ κοντά», είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεδομένο ότι στις ΗΠΑ καταγράφονται αυτή την περίοδο σχεδόν ένα εκατομμύριο μολύνσεις την ημέρα, 150.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με covid-19 και περισσότεροι από 1.200 πεθαίνουν λόγω της νόσου καθημερινά «δεν βρισκόμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο».

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων και νοσηλειών

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες κατακόρυφη άνοδος των κρουσμάτων λόγω του Όμικρον, το οποίο έχει κυριαρχήσει στη χώρα.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου καταγράφονται στις ΗΠΑ αριθμοί ρεκόρ νέων κρουσμάτων covid-19, ενώ κατά μέσο όρο περίπου 18.500 ασθενείς με covid διακομίζονται καθημερινά στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ νοσηλεύονται με covid-19 σχεδόν 146.000 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Από αυτούς σχεδόν 24.000 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν λίγο περισσότεροι από 142.000 ασθενείς και είχε καταγραφεί στις 14 Ιανουαρίου 2021.

Σχετικά άρθρα