Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάουτσι: Ανάγκη ανάπτυξης ενός «σούπερ» εμβολίου για τον κορωνοϊό

Φάουτσι: Ανάγκη ανάπτυξης ενός «σούπερ» εμβολίου για τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Φάουτσι, Εμβόλιο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Την ανάγκη ανάπτυξης ενός «σούπερ» εμβολίου για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού τόνισε ο δρ. Φάουτσι κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του σε επιτροπή της Γερουσίας.

Παράλληλα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζουν στο «κατώφλι» της μετάβασης στη ζωή με τον κορωνοϊό ως διαχειρίσιμης ασθένειας.

«Αναπόφευκτα στο μέλλον θα εμφανίζονται συνέχεια νέες παραλλαγές, και γίνεται πιο εμφανής η ανάγκη για την ανάπτυξη ενός εμβολίου που θα ήταν αποτελεσματικό έναντι όλων των μεταλλάξεων της covid 19 και τελικά έναντι ενός ευρέος φάσματος ασθενειών που εμπίπτουν στην «ομπρέλα του κορωνοϊού» συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του κοινού κρυολογήματος» είπε ο Φάουτσι.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID), σημειώνουν σημαντική πρόοδο στο θέμα.

Ωστόσο, δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη ενός τέτοιου εμβολίου.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια νέα φάση όπου θα είναι διαθέσιμα αρκετά φάρμακα ώστε όταν κάποιος μολυνθεί και βρίσκεται σε ομάδα υψηλού κινδύνου να είναι δυνατόν να θεραπευτεί» είπε επίσης ο Φάουτσι.

«Δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο της μετάβασης αλλά ίσως είμαστε στο κατώφλι της» τόνισε.

Σχετικά άρθρα