Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Φρουροί της Επανάστασης επιδιορθώνουν τον διάδρομο του αεροδρομίου της Δαμασκού για να μεταφέρουν όπλα

Οι Φρουροί της Επανάστασης επιδιορθώνουν τον διάδρομο του αεροδρομίου της Δαμασκού για να μεταφέρουν όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο, Αεροπορικές Επιδρομές, Ιράν, Ισραήλ, Συρία, Φρουροί της Επανάστασης,

Μετά από τις ισραηλινές επιδρομές στο αεροδρόμιο της Δαμασκού στα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, οι οποίες το έθεσαν εκτός λειτουργίας, οι Ιρανοί Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες τους για την έναρξη των έργων της ανακαίνισης του διαδρόμου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2021, το Ισραήλ εξαπέλυσε επιδρομές στη Συρία και η συριακή κυβέρνηση είπε ότι επλήγη η νότια περιοχή της χώρας, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός στρατιώτη καθώς και υλικές ζημιές.

Μέρες μετά την επιδρομή, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν μια αμερικανική αναφορά λέγοντας ότι οι πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές στη Συρία κατέστρεψαν έναν από τους διαδρόμους στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Δημοσιεύματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αποκατάσταση αποτελεί συνέχεια του έργου που ξεκίνησε το Ιράν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο διάδρομος έπρεπε να τεθεί σε λειτουργία πριν από το τέλος του 2021, αλλά η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τον έθεσε ξανά εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Φρουροί της Επανάστασης εποπτεύουν άμεσα την αποκατάσταση του διαδρόμου που θα χρησιμοποιηθεί ως κύριος διάδρομος για φορτηγά αεροπλάνα μεγάλου μεγέθους για τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών.

Σχετικά άρθρα