Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δανία: Στη φυλακή ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών για διαρροή απόρρητου υλικού

Δανία: Στη φυλακή ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών για διαρροή απόρρητου υλικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δανία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών,

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Δανίας, Λαρς Φίντσεν, φυλακίστηκε, κατηγορούμενος για διαρροή απόρρητου υλικού, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τον περασμένο μήνα, οι αστυνομικές αρχές της Δανίας συνέλαβαν τέσσερις νυν και πρώην υπαλλήλους των υπηρεσιών πληροφοριών με την κατηγορία ότι είχαν διαρρεύσει άκρως απόρρητες πληροφορίες.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός TV2 και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι ο 57χρονος Φίντσεν ήταν μεταξύ αυτών των τεσσάρων ατόμων.

Το όνομά του έγινε γνωστό αφού το περιφερειακό δικαστήριο της Κοπεγχάγης ήρε την απαγόρευση να τον κατονομάσει, μετά από δικό του αίτημα.

Οι ακριβείς κατηγορίες εναντίον του Φίντσεν δεν είναι ακόμη δημόσιες και δεν είναι σαφές εάν φέρεται να διέρρευσε πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης ή σε ξένους πράκτορες.

Ο αρχηγός κατασκοπείας είχε τεθεί σε αναστολή από τα καθήκοντά του από τον Αύγουστο του 2020, αφού το εποπτικό συμβούλιο επέκρινε τον ρόλο της υπηρεσίας του σε ένα σκάνδαλο παρακολούθησης.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας της Δανίας φέρεται να είχε συλλέξει δεδομένα από ιδιώτες πολίτες και μοιράστηκε τις πληροφορίες με ξένες δυνάμεις, πιθανώς την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα